Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia Salvaţi Copiii România investeşte peste 80.000 de lei în Spitalul Adjud

0

Organizaţia Salvaţi Copiii România dotează maternitatea şi secţia de neonatologie a Spitalului Adjud cu echipamente medicale performante, în valoare totală de aproximativ 82.200 de lei, constând într-un incubator, o masă de naşteri şi o masă chirurgicală pentru operaţiile prin cezariană.

Acţiunea caritabilă marchează, în acelaşi timp, implicarea Amaliei Năstase în activităţile Organizaţiei Salvaţi Copiii România.  În calitate de Ambasador al campaniei, Amalia a marcat debutul implicării în activităţile desfăşurate în cadrul campaniei 2% prin participarea la dotarea Spitalului Adjud.

“Mă simt onorată să particip la această acţiune, cu atât mai mult cu cât reprezint imaginea campaniei de reducere a mortalităţii infantile în România. Consider că fiecare dintre noi ar trebui să-şi asume dreptul de a alege direcţia celor 2% din impozitul pe venit. Un efort mic din partea fiecăruia dintre noi poate conta enorm pentru supravieţuirea unui copil.”, a declarat Amalia Năstase, Ambasador Campanie “Fiecare Copil Contează”

Furnizarea echipamentelor medicale către Spitalul Adjud a reprezentat o prioritate pentru Salvaţi Copiii România, deoarece maternitatea beneficiază de aceeaşi aparatură de 23 de ani, încă de la înfiinţarea spitalului.

“Sprijinul de care ne-am bucurat în campania Transformă 2% în 100% viaţă pentru copii, desfăşurată în 2011 reprezintă sursa tuturor investiţiilor pe care am avut posibilitatea să le facem până în acest moment. În anul 2011, statisticile arată că din 373 de copii care au venit pe lume la Maternitatea Adjud, 22 au fost prematuri şi 4 au murit la naştere. În plus, din numărul total de naşteri, 42 au fost prin operaţii de cezariană. Sperăm ca prin această investiţie să răspundem nevoilor medicale din această zonă şi să diminuăm radical naşterile cu probleme.”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.

Spitalul Municipal Adjud, al doilea spital ca importanţă din judeţul Vrancea, asigură asistenţă medicală pentru aproximativ 55.000 de locuitori, aparţinând atât Municipiului Adjud, cât şi comunelor limitrofe şi părţii sudice a judeţului Bacău.

“Echipa medicală de la Adjudeste formată în prezent din 2 medici şi 7 asistente. Din lipsa aparaturii şi a cadrelor medicale specializate, prematurii care au sub 2000 de grame sunt trimişi la Spitalul Focşani.Ne bucurăm să luăm parte la prima dotare medicală, venită la 23 de ani de când s-a înfiinţat acest spital şi sperăm să putem oferi tuturor pacienţilor îngrijiri adecvate şi aparatură specializată.”, a declarat Dr. Betisor Vitalie, Maternitatea Adjud.

Acţiunea desfăşurată în Adjud respectă angajamentul Salvaţi Copiii de a extinde programul de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit către alte 5 judeţe defavorizate din ţară, prin derularea mai multor programe de educaţie parentală: prevenirea sarcinilor la vârste fragede, îngrijirea nou-născuţilor şi nutriţia adecvată a mamei şi copilului, dar şi programe de educaţie sexuală în şcoli şi dotarea secţiei de nou-născuţi din Piatra Neamţ.

Au mai rămas două săptămâni până la 25 mai, când orice contribuabil poate ajuta şi anul acesta la salvarea vieţii unui nou-născut, completând formularul disponibil pe site-ul www.salvaticopiii.ro.

Statistici privind rata mortalităţii infantile

Conform Asociaţiei Neonatologilor din România, 9% dintre copiii veniţi pe lume în România sunt prematuri sau au o greutate mică la naştere.

La nivel internaţional, raportul Born to soon, lansat astăzi de Save The Children International arată că, anual, circa 15 milioane de copii din lume se nasc prematur, mai mult de unul la 10 naşteri.  Mai mult de un milion dintre aceştia mor la scurt timp după naştere, în timp ce mulţi sunt diagnosticaţi cu dizabilităţi fizice, neurologice sau educaţionale pe termen lung.

Raportul final Born too soon poate fi accesat la adresele: salvaticopiii.ro/upload/p00010007_Born%20Too%20Soon%20Release_SCI_%20April%2024.pdf şi www.who.int/pmnch/media/news/2012/preterm_birth_report/en/index.html.

Mai multe detalii şi informaţii privind naşterea prematură sunt disponibile la www.marchofdimes.com/borntoosoon şi www.everywomaneverychild.org/.

Despre Asociaţia Salvaţi Copiii România

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit care, din 1990 militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România.

Programele Asociaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi, copiii cu dizabilităţi etc. În cei 21 ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de Asociaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume ce promovează drepturile şi protecţia copilului. Organizaţia cuprinde 29 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.