Asociația Mai Bine premiată la cea mai importantă competiție de antreprenoriat social din România

0

Pe data de 7 noiembrie 2012, în cadrul primei ediții  a  Zilei  Întreprinderilor Sociale din România, Asociația Mai Bine din Iași a primit unul dintre cele 6 premii oferite în urma Competiției pentru Întreprinderi Sociale 2011 -2012 din partea NESsT România. NESsT este o fundație internațională activă de 15 ani în sectorul economiei sociale și urmărește dezvoltarea de întreprinderi sociale sustenabile care rezolvă probleme critice în economiile de piață emergente.

Competiția NESsT are loc odată la doi ani și își propune ca în urma unui proces riguros de selecție să aleagă întreprinderi sociale cu planuri de afaceri ce reflectă cele mai bune realizări economice cu cel mai important impact social. La competiția de anul acesta,  lansată în noiembrie 2011, au fost selectate pentru participare 25 de organizații din cele peste 80 de organizații non-profit înscrise. Timp de aproape 10 luni acestea au trecut prin mai multe etape de evaluare în urma cărora 15 planuri de afaceri au fost selectate pentru susținere în etapa finală și 6 idei de afacere au fost premiate.

Conform evaluatorilor, Asociația Mai Bine a primit acest premiu pentru calitatea excepțională a planului de afaceri, precum și pentru viziunea antreprenorială în promovarea consumului responsabil și dezvoltarea comunității locale. Întreprinderea socială ce urmează să fie înființată în luna martie a anului viitor în Iași va fi un  Centru Urban de Inițiative Bune (CUIB) gândit ca un concept store care să ofere consumatorilor locali alternative sustenabile de consum și care să educe cu privire la impactul deciziilor noastre zilnice asupra calității vieții, a nivelului de trai și a mediului înconjurător.

“Fiind finaliști după acest proces de evaluare ambițios  și intrarea în portofoliul NESsT reprezintă una  dintre cele mai importante realizări ale  noastre de la fondare. Rezultatul e o formă importantă de recunoaștere a eforturilor și a angajamentului nostru în promovarea consumului responsabil și ne confirmă relevanța abordării integrate a Asociației Mai Bine în sfera economiei sociale, precum și potențialul modelului nostru de afacere socială”, a declarat președinta organizației, Anca Gheorghică.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.