Asistenţă tehnică specializată în construcţii pentru familiile afectate de inundaţiile din Galaţi

0

Habitat for Humanity România acordă asistenţă tehnică specializată în construcţii pentru familiile afectate de inundaţiile din Galaţi

Habitat for Humanity România acordă asistenţă tehnică specializată în construcţii pentru familiile afectate de inundaţiile din Galaţi. Proiectul se va derula în perioada octombrie – decembrie 2013 şi va avea 700 de beneficiari direcţi. Localitatea în care se va implementa proiectul este Cudalbi, cel mai puternic afectată de inundaţiile din luna septembrie. Partenerii acestui proiect sunt: Primăria comunei CudalbişiInspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Scopul proiectului Habitat esteeficientizarea procesului de reconstrucţie a locuinţelor afectate de inundaţiile din luna septembrie, în urma cărora au fost afectate peste 500 de locuinţe şi peste 3.000 de persoane în comuna Cudalbi, prin acordarea de asistenţă tehnică specializată în construcţii (inclusiv recomandarea de soluţii tehnice şi devize de materiale) pentru familiile afectate şi prin implicarea directă a familiilor, autorităţilor şi serviciilor locale de voluntariat pentru situaţii de urgenţă.

Asistenţa tehnică va avea în vedere pe toată perioada proiectului atât partea de reconstrucţie, cât şi partea de prevenţie a dezastrelor: tipuri de materiale rezistente, cote ale fundaţiilor locuinţelor, dezvoltarea de obiceiuri preventive ale beneficiarilor. Implementarea proiectului va fi făcută de echipa Habitat for Humanity Comăneşti.

 

”Obiectivele noastre cu acest proiect sunt: realizarea de devize de materiale şi lucrări, precum și asistenţa tehnică pentru procesul de reconstrucţie, reparare şi consolidare pentru 410 locuinţe afectate de inundanţii din Cudalbi, judeţul Galaţi, şi realizarea unei campanii de prevenire a riscurilor în caz de dezastre naturale pentru 290 de beneficiari din zonele afectate de inundaţii. În luna septembrie, Habitat for Humanity România prin filiala sa de la Comăneşti a donat 300 de kituri de urgenţă familiilor din Cudalbi, iar acum am revenit pentru a-i ajuta şi pentru a le reda speranţa”, spune Mario DeMezzo, Director Naţional Habitat for Humanity România.

 

Prin programul de Răspuns la Dezastre, Habitat for Humanity România a asistat din 2005 până în prezent 2.247 de familii din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Dolj, Galaţi, Gorj, Neamţ, Prahova şi Vrancea, iar în prezent derulează programul “Protejează-ţi căminul, pregăteşte-ţi comunitatea!” – un proiect de gestiune participativă a riscurilor de dezastre în comunităţi vulnerabile, care se va derula timp de 6 luni şi va avea 2.500 de  beneficiari, program realizat în parteneriat cu Petrom.

 Cudalbi 3

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează