Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ARTA ŢESUTULUI LA ROMÂNI. COVOARE ȘI PROSOAPE DE PATRIMONIU @Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați

0

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi vă invită miercuri, 14 septembrie 2016, ora 1400, la vernisajul expoziţiei„ARTA ŢESUTULUI LA ROMÂNI. COVOARE ȘI PROSOAPE DE PATRIMONIU”. 

image description

Arta ţesutului a ocupat un loc aparte în preocupările meşteşugăreşti ale româncelor de altădată. De la piesele de port vestimentar până la articolele de sărbătoare, precum şi textilele care decorau locuinţa, totul era lucrat de mâinile dibace ale femeilor de la sate.
 În cadrul interioarelor ţărăneşti, covoarele şi prosoapele ţesute manual la războiul de ţesut, au reprezentat o categorie de piese valoroase, remarcabile prin varietatea şi rafinamentul cu care au fost decorate.
Prin organizarea unei expoziţii temporare, cu astfel de bunuri de patrimoniu, se intenţionează conştientizarea grupurile ţintă cu privire la păstrarea, în forme cât mai puţin alterate, a acestei arte populare româneşti. (muzeograf Ionela Daniela Antohe)
 
Evenimentul se va desfăşura la secţia Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galaţi, str. Domnească, nr. 25. 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.