Apel pentru proiecte de arta contemporana la Iasi / DL 27 februarie 2011

1

APEL PENTRU LA REALIZAREA DE PROIECTE / Termen limita prima sesiune: 27 februarie 2011

Termen limita pentru depunerea proiectelor: 27 februarie 2011

Centrul Cultural Francez din Iasi in parteneriat cu „Vector – studioul de practici si dezbateri artistice”* organizeaza in perioada 27 ianuarie-27 februarie 2011 un prim apel pentru proiecte de arta contemporana in cadrul programului „Carte blanche aux jeunes createurs”**.

Curatori:
Catalin Gheorghe si Cristian Nae

Participanti:
Apelul pentru proiecte se adreseaza tinerilor artisti pana in 35 de ani, rezidenti in Romania (doar in cele 8 judete ale regiunii Moldova) si Republica Moldova.

Tematica:
Tema generala a programului curatorial de acest an este „Economii ale timpului”.

Plecand de la evidenta transformarii timpului in marfa si capital in societatea contemporana – de la cuantificarea sa in ore de munca la gestionarea sa ca „loisir” programat –, se poate afirma ca economia existentiala a temporalitatii se afla in situatia de a fi regandita radical din perspectiva modalitatilor de angrenare colectiva si a formelor de rezistenta subiectiva. Ce fel de raporturi critice fata de asumarea temporalitatii mai pot inventa artistii? In ce fel se mai poate raspunde eficientizarii timpului?
Pentru prima expozitie care va fi instalata in martie 2011, primim propuneri de proiecte pe tema „Timp limita. Timp pierdut”.

Descriere:
Confruntarea cu temporalitatea este una dintre experientele cele mai rechizitorii prin care trece artistul in incercarea sa de a se situa intr-un context, intr-o comunitate, intr-o contemporaneitate. Timpul e subiectiv (creat) si variabil (incalculat) in raport cu viziunea si retorica artistica, insa e obiectiv (impus) si constant (programat) in raport cu institutiile si publicul de arta. Cum poate artistul sa gandeasca o conditie si sa realizeze un proiect de expozitie personala in functie de procesul de constiinta intentat timpului limita si cum isi poate evalua creativ timpul pierdut la limita? Cum sunt luati in consideratie parametrii si coordonatele de producere „la timp” a unui mesaj care sa contina o reflectie vizuala asupra valorizarii timpului?

Medii:
Proiectele critice pot fi reprezentate in toate mediile specifice artelor vizuale contemporane: pictura, sculptura, grafica, fotografie, video, film, animatie, design, machete si planse arhitecturale, instalatie, interventie, performance (actiune, piese scurte de teatru, dans contemporan). Pentru proiectele performative se va realiza o documentatie fotografica si video care va fi instalata intr-un spatiu pe perioada desfasurarii expozitiei.

Suportul financiar:
Costurile productiei efective a proiectului trebuie sa se incadreze in suma de 300 de euro.
Pe langa costul productiei proiectului, Centrul Cultural Francez din Iasi asigura locatia de expunere a proiectului, organizarea evenimentului, comunicarea evenimentului si promovarea artistului.

Aplicatia:
Propunerile de proiecte trebuie sa contina un singur document in format .pdf, .pps sau .doc, in care sa se regaseasca un text de prezentare a proiectului (max. 700 cuvinte), imagini (sau schite) ale proiectului propus si un scurt CV al artistului sau colectivului de artisti. Acest document va fi trimis pe e-mail pe adresele: dan.daia@ccfiasi.ro (pentru Dan Daia, asistent cultural, CCF) si citizen.ka@gmail.com (pentru Catalin Gheorghe si Cristian Nae, curatori) pana pe data de 25 februarie 2011, inclusiv.

* „Vector – studioul de practici si dezbateri artistice” este platforma educationala de cercetare critica si productie artistica a Asociatiei Vector, activata in colaborare cu Centrul de Cercetare „Estetica si Creatie Artistica” al Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design din cadrul Universitatii de Arte „George Enescu” Iasi.

** Acest program de promovare a tinerilor creatori este sustinut financiar si logistic de Centrul Cultural Francez din Iasi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: Apel pentru proiecte de arta contemporana la Iasi | Initiative

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.