Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apel la realizarea de filme de foarte scurt-metraj

0

Apel la realizarea de filme de foarte scurt-metraj pentru selectia nationala „Around the Très Courts”

Aflat la cea de-a sasea editie la Iasi, Festivalul International de Film de Foarte Scurt-Metraj „Très Courts” s-a facut cunoscut datorita formatului sau original si a interactivitatii propuse. Eveniment fara frontiere, care are loc in fiecare an simultan in 80 de orase din 17 tari, „Très Courts” se va opri iarasi la Iasi, vineri, 4 mai 2012. Pana atunci insa, realizatorii de film (amatori sau profesionisti), care locuiesc sau isi desfasoara activitatea in regiunea Moldovei (judetele Galati, Vrancea, Vaslui, Barlad, Iasi, Neamt, Suceava sau Botosani), sunt invitati sa ne trimita pe suport DVD creatiile personale pana pe 9 martie 2012, pe adresa Institutului francez Iasi, bd. Carol I nr. 26, Iasi (prin posta sau direct la sediu).

Sursa: aici.

Filmele trebuie sa fie insotite obligatoriu de formularul de inscriere (disponibil pe site-ul www.trescourt.ro).
NU EXISTA DECAT O SINGURA CONDITIE: durata filmului nu trebuie sa depaseasca 3 minute (fara titlu si generic). Toate genurile sunt acceptate: fictiune, documentar, animatie etc. De asemenea, sunt acceptate si filme realizate cu telefonul mobil.

PARTICIPAREA ESTE GRATUITA.

In luna martie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona aproximativ 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia „Around the Très Courts Romania 2012”. Aceasta va fi proiectata in Romania in perioada 3-5 mai 2012, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 25 de orase din tara participante la festival. La Iasi, evenimentul va avea loc vineri, 4 mai, de la ora 18.00 (intr-o locatie care va fi anuntata ulterior).

Inca de la prima editie in Romania, organizatorii au avut in vedere incurajarea talentelor si a creatiei cinematografice locale. De aceea a fost creata competitia speciala de scurt-metraje romanesti. Sub eticheta Around the Très Courts Romania sunt grupate filme in afara competitiei internationale, realizate in Romania. Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale, sau pentru cei care au pur si simplu o idee geniala pe care doresc sa o arate lumii intregi, sa isi demonstreze talentul.

Larga difuzare a festivalului „Très Courts” in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele romanesti ajung la peste 6.000 de spectatori din orase mici si mari din toata tara (a se consulta lista oraselor, pe site). Filmele romanesti selectionate se vor afla in competitie atat pentru Premiul juriului, cat si pentru cel al Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a Festivalului din Romania. Aceste premii vor consta din trofee si smartphone-uri oferite de Orange si dintr-un sejur de 3 nopti la Cluj-Napoca in perioada Festivalului International de Film Transilvania, cu participare la proiectiile si evenimentele TIFF.

Pentru prima data in acest an, Organizatia Internationala a Francofoniei va acorda un premiu special celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele:
• drepturile omului, pace si democratie;
• diversitate lingvistica si culturala;
• dezvoltare solidara si durabila;
• educatie si formare.

Premiul OIF are o valoare de 250 de euro si este insotit de o diploma.

Regulamentul si fisa de inscriere in festival, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, sectiunea Regulament.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.