Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Apă fără plastic – inițiativă de pionerat la Iași

0

Asociația Mai Bine în parteneriat cu ApaVital, Agenția de Protecție a Mediului Iași și Wiron implementează, în perioada iulie 2014 – ianuarie 2016, la Iași , proiectul ”Apă fără plastic”, o inițiativă de pionerat în România.  Scopul proiectului este informarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța reducerii consumului de apă îmbuteliată în PET-uri, generatoare de deșeuri și de risipă.

Apă fără plastic are ca obiective publicarea unui studiu comparativ cu privire la costurile și beneficiile consumului de apă îmbuteliată față de apa de la robinet, urmată de lansarea unei campanii pentru informarea și sensibilizarea unui număr cât mai mare de persoane și sporirea accesului ieșenilor la apă potabilă de calitate furnizată prin sistemul public.

conferinta presa Apa fara plastic

Partenerii proiectului vor face demersuri pentru realizarea a cel puțin două cișmele noi și recondiționarea a trei dintre cele deja existente în Iași. În același timp vor avea loc sesiuni informative în 10 licee ieșene pentru promovarea campaniei și invitarea instituțiilor de învățământ să participe.

Proiectul își propune, totodată, actualizarea hărții ecologice a Iașului cu informații pentru localizarea izvoarelor și cișmelelor din Iași și a cafenelelor,  restaurantelor și barurilor care oferă apă gratuită la pahar, de la robinet, și nu comercializează apă îmbuteliată în PET-uri.

Proiectul este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.470,83 de Euro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.