Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

IAȘI: Apă fără Plastic de Ziua Internaţională a Apei

0

Duminică, pe 22 martie, de Ziua Internaţională a Apei, Asociația Mai Bine, în cadrul proiectului Apă fără plastic, organizează un eveniment public prin care ieșenii sunt încurajați să consume mai puțină apă îmbuteliată în favoarea apei de la robinet.

Afis AfP - 22 mart 2015- Carturesti-01

Evenimentul constă în două activități, ambele desfășurate în incinta Complexului Palas, între orele 11:00 și15:00:

  • Carafa ta de apă – un atelier de pictură pe sticlă pentru personalizarea carafelor de apă la Cărturești Palas, de la12:00 la 14:00 ;
  • Zoom in pe apă fără plastic – teste pentru apa de la robinet în laboratorul mobil al ApaVital aflat în rondul din fața intrării în Complexul Palas, latura dinspre Hotel Moldova,  de la 11:00 la 15:00.

Participarea la atelier și testele de apă sunt gratuite. Pentru atelier sunt disponibile 25 de locuri, iar doritorii se pot înscrie prin completarea unui formular care va fi disponibil până la ocuparea locurilor.

În laboratorul mobil, toţi ieșenii interesaţi vor putea testa calitatea apei din punct de vedere al pH-ului, conductivităţii electrice,  turbidităţii şi al clorului rezidual liber.

Pentru relevanța testelor, mostrele de apă trebuie prelevate astfel:

  • Prelevarea se face cu maxim o oră înainte de analiză.
  • Recipientul de prelevare poate fi un PET de 0.5 l care a conținut apă și care nu a mai fost utilizat după golire, clătit cu jet de apă (nu spălat cu detergent).
  • Recipientul se umple cu apă de la robinet.
  • Recipientul să nu fie ținut în soare și/sau căldură.

Ziua Internaţională a Apei (World Water Day) este sărbătorită în fiecare an pe 22 martie, la nivel global, pentru a aduce o schimbare în ceea ce privește problemele legate de apă și pentru a ne pregăti să gestionăm această resursă în viitor. 22 martie a fost desemnată Ziua Mondială a Apei de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1993 și de atunci este sărbătorită anual prin diferite tematici. Tema din 2015 este ”Apa și Dezvoltarea Durabilă”.

Apă fără plastic este implementat la Iași de Asociația Mai Bine în parteneriat cu ApaVital, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Wiron în perioada iulie 2014 – decembrie 2015. Proiectul are ca scop informarea și sensibilizarea publicului larg cu privire la importanța reducerii consumului de apă îmbuteliată în PET-uri, generatoare de deșeuri și de risipă.

Proiectul Apă fără plastic este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 34.470,83 de Euro. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.