Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antreprenor 4×4 cu tractiune integrala. Un proiect pe… 4 roti

0

Centrul de Analiza si Inovare Economico-Sociala (CAIES), Centrul Roman de Educatie Economica (CREE) si INTEGRA Romania au lansat joi, 29 mai, proiectul Antreprenor 4×4 cu tractiune integrala.

Proiectul urmareste sa dezvolte capacitatea oamenilor din mediul rural de a se integra pe piata muncii, in special prin demararea propriilor afaceri. Antreprenor 4×4 se adreseaza persoanelor inactive, persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca si celor care lucreaza in agricultura de subzistenta, din judetele Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Satu Mare, Salaj, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu si Bucuresti-Ilfov (4 regiuni de devoltare).

 Foto 1

Proiectul este “asezat” pe 4 roti, fiecare roata contribuind la evolutia profesionala a grupului tinta, iar, in final, la ocuparea efectiva pe piata muncii a 78 de persoane si la posibilitatea crearii de noi locuri de munca.  Concret, 517 persoane vor beneficia de consiliere psihologica, motivationala si de orientare in afaceri, dintre care 427 vor dobandi competente antreprenoriale, iar 90, in utilizarea calculatorului. 120 de persoane din cele 517 vor simula apoi crearea efectiva a unui business, pornind de la idee, pana la proiectarea si testarea viabilitatii unei afaceri. In final, 78 de persoane vor fi sprjinite in demararea a 78 de afaceri, prin selectarea formei juridice, inregistrarea entitatii si asistenta privind gestionarea resurselor umane.

Antreprenor 4×4 cu tractiune integrala este un proiect cu o durata de implementare de 18 luni si un buget total de 4.753.660,10 lei, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste in oameni!”.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.