Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

GALATI: 18 ani de activitate pentru Fundatia Inima de Copil

0

18 ani plini de realizari, 18 ani de provocari , 18 ani de experienta, 18 ani de poveste.

18 ani in care am construit punti intre oameni, 18 ani in care am implinit vise si  am schimbat destine.

Pe 13 decembrie 2014, Fundatia Inima de Copil aniverseaza 18 ani de activitate. Fundatia a fost creata de un grup de voluntari cu inima mare, in decembrie 1996, iar de atunci a schimbat in judetul Galati si in cele din jur vietile catorva mii de copii si a familiilor lor. Oamenii care lucreaza aici sunt unici prin implicarea, profesionalismul si dorinta lor de a schimba semnificativ si pe termen lung, in bine, viata copiilor cu care lucreaza.

DSC01325

Un vis care a inceput timid, a devenit un proiect ambitios, iar cu incredere, pasiune si perseverenta a crescut in fiecare an.

“Pe parcursul celor 18 ani ceea ce ne-am dorit a fost sa asiguram pentru cat mai multi copii posiblitatea de a fi cat mai bine ingrijiti in propria familie si a nu ajunge sa traiasca in institutii. Am vrut sa fim siguri ca acei copii au posibilitatea sa isi continue scoala si ca pot atinge potentialul lor maxim de dezvoltare, fie ca vorbim de dezvoltarea lor fizica, intelectuala, emotionala, fie de cea sociala si perspectivele ca acel copil sa rupa cercul dificultatilor in care sa afla si sa devina o persoana utila lui, familiei si societatii. In acest moment, aproape 17%-19% dintre copiii din Romania abandoneaza prematur scoala si 30% din populatia Romaniei traieste sub limita saraciei, copiii fiind si de aceasta data cei care sufera cel mai mult si care sunt cei mai afectati de aceasta realitate. Daca nu suntem atenti si nu luam masurile corecte vom periclita viitorul unei si unor intregi generatii. De aceea mi se par atat de importante programele noastre de imbunatatire a accesului copiilor la educatie si de recuperare si reintegrare sociala a copiilor si tinerilor din categorii vulnerabile. Solidaritatea, increderea, responsabilitatea, implicarea sunt valori pe care vrem sa le dezvoltam.”, Anna Cristina Burtea, Director Executiv

“Pentru urmatorii ani ne dorim sa avem alaturi de noi pe cat mai multi dintre cei ce vor sa fie Constructori de Vise pentru acei copii ce nu au de unde primi ajutor. ”, Amalia Chirica, PR Fundraiser

In prezent, sustinem si ajutam prin programe sociale peste 350 de copii lunar. Peste 90 de copii sunt sustinuti in centre de zi, 120 de copii in programe saptamanale de consiliere si sustinere in scoli, atat din mediul rural cat si urban, 50 copii din 25 de localitati diferite din judet cu burse speciale pentru rezultatele lor scolare. Programele destinate copiilor si tinerilor cu dizabilitati sustin anual peste 80 de copii cu dizabilitati in programe de terapie sau centre de zi si 15 tineri in case de tip familial sau in familii.

Despre Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putine resurse „voluntarii”  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile lor, pe accesul la educatie, pe oferirea de suport medical, consiliere, sprijinirea lor pentru a le vedea realizate visele.

Construim proiecte pe termen lung iar sustinerea programelor desfasurate in colaborare cu institutii, sectorul privat si societatea civila asigura oferirea calitatii si impactul de durata a serviciilor oferite.

In prezent peste 350 de copii  si tineri beneficiaza direct de programele Fundatiei Inima de Copil.

Afla mai multe:

www.inimadecopil.ro
https://www.facebook.com/pages/Fundatia-Inima-de-Copil/541579962541619

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.