Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animal Society reia sterilizarea gratuită a câinilor de rasă comună în cadrul proiectului-pilot de la Galați

0

Asociația Animal Society va desfășura, în perioada 6 octombrie – 30 octombrie 2020, o nouă campanie de sterilizare gratuită a cânilor de rasă comună din Galați, în parteneriat cu VIER PFOTEN și cu Primăria Municipiului Galați. Sterilizările vor avea loc pe strada Zimbrului nr.1, pe bază de programări. Deținătorii de câini pot suna, în acest sens, la numărul 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.


Această nouă acțiune face parte dintr-un proiect-pilot unic în Europa desfășurat de Animal Society în Galați. Proiectul are drept obiectiv gestionarea eficientă a populației de câini prin campanii ample de sterilizare, dar și prin informarea și implicarea comunității locale. Astfel, Animal Society a organizat, începând cu 2019, și va continua să organizeze, până la sfârșitul anului 2021, acțiuni menite să schimbe mentalitățile vizavi de câinii fără stăpân și să sublinieze importanța sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului și adopțiilor.

„Animal Society vine în întâmpinarea comunităților, desfășurând campanii de sterilizare și de conștientizare în parteneriat cu autoritățile locale, dar eforturile noastre trebuie să fie dublate de implicarea deținătorilor de câini. Sterilizarea și vaccinarea câinilor de rasă comună reprezintă obligații legale care ar trebui să fie respectate în mod consecvent. De asemenea, abandonul și alte comportamente iresponsabile ar trebui sancționate conform legii. Este foarte important ca apelul nostru să fie luat în serios.” spune Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

În proiectul-pilot de la Galați sunt implicate ambele departamente ale asociației Animal Society. Astfel, echipa „Sterilizează și salvează” este responsabilă cu sterilizarea câinilor de rasă comună, iar echipa „Câini pentru oameni” desfășoară acțiuni de informare și conștientizare în cadrul unor ateliere de lucru la care sunt invitați să participe diferiți reprezentanți ai autorităților și ai societății civile.

Această dublă abordare reprezintă cea mai umană și eficientă metodă de gestionare a populației de câini, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Reamintim că, în România, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie. Încălcarea acestei obligații atrage după sine o amendă între 5.000-10.000 de lei.

Despre Animal Society
Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.