Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Animal Society reia campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Galați

0

București, 15 iunie 2020: Asociația Animal Society reia, în parteneriat cu Vier Pfoten și cu Primăria Municipiului Galați, campania de sterilizare gratuită a câinilor de rasă comună din Galați. Animal Society a sterilizat peste 1.000 de câini de rasă comună din Galați în prima etapă a unui amplu proiect, desfășurată în 2019. O altă acțiune de sterilizare, începută în luna martie 2020 și întreruptă ulterior din cauza pandemiei de coronavirus, va fi reluată în perioada 15 iunie-3 iulie 2020. Sterilizările vor avea loc pe strada Zimbrului nr.1 și se vor desfășura pe bază de programări, acestea putând fi făcute la numărul 0730.583.510, de luni până vineri, între orele 9:00-16:00.

Proiectul din care face parte campania este prevăzut să dureze doi ani și are drept scop gestionarea eficientă a populației de câini și creșterea nivelului de conștientizare cu privire la importanța sterilizării, vaccinării, prevenirii abandonului și adopțiilor.

Beneficiind de sprijinul total al Primăriei Municipiului Galați și al comunității locale, Animal Society își propune să sterilizeze peste 70% din câinii fără stăpân din Galați. Conform estimărilor asociației, numărul acestora se ridică la peste 2.300. Animal Society va desfășura o nouă rundă de sterilizări în luna septembrie.

Pe perioada stării de urgență, Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten, a sprijinit comunitatea locală din Galați în eforturile sale de a asigura supraviețuirea celor mai vulnerabile animale. Suntem încrezători că ampla campanie de sterilizare pe care o desfășurăm aici va contribui semnificativ la bunăstarea animalelor, cu un impact benefic asupra întregii comunități.” declară Anca Tomescu, președintele asociației.

Sterilizarea în masă, asociată cu activități de informare și conștientizare, reprezintă cea mai umană și mai eficientă metodă de a reduce numărul animalelor fără stăpân, fiind benefică atât pentru animale, cât și pentru comunitățile din care acestea provin.

În România, sterilizarea câinilor de rasă comună reprezintă o obligație legală. Nerespectarea acestei obligații se pedepsește cu o amendă între 5.000-10.000 de lei. Animal Society va continua să deruleze campanii de sterilizare în masă și invită cetățenii să se implice activ în reducerea numărului de animale fără stăpân și a suferinței în rândul acestora.

Persoană de contact: Anca Tomescu – Președinte Animal Society; tel: +40 722 322 417; email: anca.tomescu@animal-society.org

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de Vier Pfoten România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste 25 de ani. Pe lângă campaniile de sterilizare în masă, asociația derulează și activități de terapie asistată de animale în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați, cu ajutorul unor câini de rasă comună salvați și dresați în acest scop de echipa asociației.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.