Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajută și tu campania „Eu cum ajung la școală?” Microbuze pentru 150 de copii care sunt nevoiți să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la școală

1

În cadrul campaniei „Eu cum ajung la școală?”, World Vision România lansează un nou produs destinat strângerii de fonduri

Începând cu luna ianuarie, cei care doresc să sprijine campania World Vision – „Eu cum ajung la școală?” – o pot face acum și în cadrul restaurantelor Pizza Hut și KFC din toată țara, prin intermediul donațiilor punctuale în valoare de 5 lei. În schimbul acestei sume, donatorii vor primi un magnet inscripționat cu numele campaniei. Acțiunea se va desfășura până la sfârșitul lunii februarie, iar fondurile strânse vor fi utilizate pentru a achiziționa unul sau două microbuze școlare pentru 150 de copii din comuna vasluiană Rebricea, care merg pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la școală.

Județul Vaslui este unul dintre cele mai sărace județe din țară, fiind, totodată, una dintre cele mai  sărace regiuni din Europa. Conform datelor statistice furnizate de Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, peste 785 de elevi au abandonat școala în prima jumătate a anului școlar 2010-2011. Din cele 785 de cazuri de abandon școlar, mai mult de jumătate, respectiv 405 cazuri, sunt din rândul elevilor din ciclul gimnazial, iar peste 80% dintre acestea provin din mediul rural. Din discuțiile pe care reprezentanții World Vision le-au purtat cu familiile acestor elevi care au abandonat școala, reiese că un factor favorizant îl reprezintă sărăcia, dar și distanța foarte mare până la școala care asigură ciclul gimnazial în comună.

Prin lansarea magneților destinați strângerii de fonduri, World Vision România face încă un pas pentru a le putea oferi copiilor din comuna Rebricea, județul Vaslui, șansa la un viitor mai bun. Astfel, toate fondurile strânse în urma donațiilor punctuale vor fi folosite pentru a achiziționa unul sau două microbuze care să asigure accesul elevilor la școală.  Cu doar 5 lei, fiecare va putea oferi șansa unui copil de a privi cu mai multă încredere spre viitor.

„Știm de la familiile copiilor cât de greu le este să se trezească în fiecare zi la ora 5:30 – 6:00 și să meargă zeci de kilometri, pe jos, până la școală, indiferent de vreme. Prin campania <<Eu cum ajung la școală?>> ne dorim să schimbăm realitatea tristă a acestor copii și să le oferim șansa la un viitor mai bun, iar parteneriatul cu Pizza Hut si KFC  reprezinta un sprijin important pentru a ne atinge obiectivul” a declarat Adela Fundulea, Marketing Manager World Vision România.

Pentru susținerea financiară a campaniei, World Vision România pune la dispoziție și două numere de telefon in rețeaua Romtelecom: 0900 900 090 pentru a dona 5 euro și 0900 900 092 pentru a dona 10 euro. Totodată, cei care doresc să vină în ajutorul celor 150 de copii, pot intra pe site-ul organizatiei, la sectiunea Microbuzul și să doneze o sumă la alegere, în intervalul 30 de lei – 200 de lei.

Alătură-te campaniei „Eu cum ajung la școală?” și ajută-ne să cumpărăm microbuzele pentru 150 de copii care sunt nevoiți să meargă pe jos peste 10 kilometri pentru a ajunge la școală. Gestul tău poate face diferența.

www.worldvision.ro

 

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie creştină, care desfăşoară programe de dezvoltare, advocacy și intervenţie umanitară de urgenţă. Organizaţia noastră este concentrată asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în special din mediul rural, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii. World Vision România este o organizaţie parteneră a World Vision International, prezentă în peste 100 de ţări din întreaga lume. De 20 ani în România, Organizaţia World Vision desfăşoară programe în peste 8 judeţe din România și în peste 200 de comunităţi rurale oferind sprijin, în decursul timpului, la peste 50.000 de copii și peste 300.000 de adulți.

Având la bază valori creștine, lucrăm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen. Prin activități de reintegrare familială, dezvoltare comunitară, proiecte medicale, programe de educație și dezvoltare economică, asistență umanitară în cazul situațiilor de urgență, încercăm să stimulăm o atitudine activă și implicarea în schimbarea condiției de sărăcie din România, având în centrul atenției bunăstarea copilului.

Despre campania „Eu cum ajung la școală?”

• perioada de derulare: 7 decembrie 2011 – 31 martie 2012

Campania adresează problema a peste 150 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui, care merg pe jos, zilnic, peste 10 kilometri, pentru a ajunge la școală. Pornind de la acest aspect, principalul obiectiv al campaniei este strângerea de fonduri în vederea achiziționării a două microbuze care să asigure transportul celor 150 de copii la școală. Totodată, prin această campanie, World Vision România dorește să atragă atenția românilor asupra lipsei accesului la educație pentru copiii defavorizati din mediul rural  şi să îi mobilizeze să ia atitudine în vederea îmbunătăţirii condiţiilor sociale şi de educaţie ale acestor copii.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.