Ai auzit de reţeta bucovineană de TOCINEI?

1

Reţetă bucovineană TOCINEI

Reţeta “Tocinei” face parte din proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de restaurantul “Bucătăraşul cel dibaci” cu sprijinul agenţiei de relaţii publice, Russenart Communications şi este primită de la Cabana Zada, din comuna Cârlibaba, Judeţul Suceava (Bucovina).

Produsul “Tocinei” poate fi degustat la pretul promoţional de 6 lei, în perioada 11 – 17 februarie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul Bucătăraşul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucureşti (zona P-ţa Unirii – P-ţa Sf. Vineri).

Ingrediente:

  • 2 kg de cartofi
  • lingură de sare
  • piper
  • 2 ouă
  • lingură de făină
  • un pumn de branză de burduf
  • untură de porc
  • smântană

Mod de preparare:

Se curata cartofii si se rad pe razatoarea mica (trebuie sa devina o pasta).

Se amesteca bine cu faina, ouale, sare si piper. Se amesteca apoi cu branza.

Se toarna pasta intr-o tava unsa cu untura de porc (de preferinta cu gust de afumatura) si se da la cuptor la foc mijlociu. Se lasa acolo pana capata o coaja maronie-aurie.

Se scoate, se unge pe deasupra cu câteva linguri de smântână, se taie şi se serveşte cât e cald.

pliant Tocinei r2

Despre pensiune

Finalizată în anul 2009, Cabana ZADA (proprietar LAURENTIU GRIGORAS) este clasificată la 3 stele şi este situată la circa 800 m de drumul national Iacobeni – Borsa şi la 150m de pârtia de schi.

Înconjurată de o privelişte de vis, specifică Bucovinei, cabana dispune de 9 camere cu pat matrimonial.

Toate camerele au baie proprie cu cadă şi apă caldă în permanenţă, TV şi cablu TV, încălzire centrală.

Cabana dispune de un restaurant cu o capacitate de 50 de locuri şi oferă preparate tradiţionale bucovinene.

Detalii si contact pe www.chefbuzu.com

 

Despre proiect

Proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” este derulat de restaurantul Bucătăraşul cel dibaci şi Russenart Comunications, în perioada februarie – noiembrie 2013 şi este sprijinit de 40 de parteneri media (televiziuni, publicatii tipărite şi online, bloguri): Antena 2, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practică, Coolinaria, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastro Media, Ganduri si bucatareala, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, metropotam.ro, Mujer, Pap Tot, ReplicaVedetelor.ro, Retete ca la Mama, Reţetele Marianei, România liberă, România pozitivă, Senso TV, stiuunloc.ro, traditionalromanesc.ro,Vacanţe la ţară, VideoGuide, WebArt, Woman TV.

Pensiunile din Bucovina care au pus la dispoziţia proiectului reţete tradiţionale bucovinene, sunt: Cabana Zada, Pensiunea COLLADA si Pensiunea Liliana.

Partenerul special al proiectului este site-ul de turism culinar,  www.chefbuzu.com.

Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Bunica mea (e din Bucovina) mai punea si vreo cateva frunze proaspete de patrunjel, acestea dau o aroma extraordinara tocineilor!

Comentează