Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Agora Tinerilor @ Bacău

0

Agora Tinerilor Băcăuani –eveniment de politici de tineret organizat la nivel județean

Pe 16 – 18 noiembrie 2018, tinerii din Bacău au cuvântul!

Cu toții am auzit de situația sectorului de tineret din România: numărul tinerilor scade alarmant în fiecare an, angajatorii se plâng că nu găsesc absolvenți calificați, iar 20% din populația activă a României este plecată în străinătate. Nici în județul Bacău situația nu este mai bună, existând un fenomen accelerat de migrare din județ către alte zone mai dezvoltate, în care tinerii găsesc mai multe oportunități de dezvoltare personală și profesională. Ce lipsește însă de pe agenda publică sunt dezbaterile și soluțiile la problemele acestora. De aceea, organizațiile Romanian Youth Movement for Democracy și Federația Tinerilor din Bacău și-au propus să aducă, într-o Agora județeană, factorii interesați de viitorul tinerilor din Bacău și din România pentru a discuta despre ce poate face fiecare pentru a veni în sprijinul lor.

Așa cum în Grecia Antică adunarea poporului avea loc de trei ori pe lună, în Agora, la fel și organizatorii își doresc să aibă un spațiu de dezbatere a problemelor de tineret, numindu-l reprezentativ “Agora Tinerilor Băcăuani”. Astfel, pe parcursul a trei zile, în perioada 16-18 noiembrie 2018, 100 de tineri din județul Bacău vor dezbate cu experți și factori de decizie în cadrul unor mese rotunde, vor participa la workshop-uri și vor propune un plan de acțiune pentru și împreună cu reprezentanții politici locali, județeni și din Parlamentul României. 

Punctul de pornire al discuțiilor vor fi rezultatele sesiunilor de dialog structurat desfășurate, în ultimul an, de 5 organizații din județul Bacău (Romanian Youth Movement for Democracy, Favor, Asociatia „Exista o Sansa”, Be Great Romania și E CLASS Moinești), în care au fost implicați sute de tineri, primari, consilieri locali, profesori, antreprenori și reprezentanți ai instituțiilor publice.

În timpul sesiunilor de dialog structurat purtate în 24 de localități din județul Bacău, una dintre principalele solicitări amintită de tineri a fost aceea ca nevoile lor să fie auzite și, mai ales, ascultate. Senzația lor este că nimeni nu îi ascultă, drept pentru care problemele tinerilor nu se regăsesc pe agenda publică. De aceea ne propunem ca, prin Agora, să dăm ocazia tinerilor să-și exprime opinia direct în fața decidenților politici. Un aspect important este că ne propunem ca 60% dintre tinerii participanți să fie din mediul rural pentru a păstra statistica județeană”, afirmă Marian Dămoc, președintele Asociației Romanian Youth Movement for Democracy.

Pe lângă oportunitatea de a contribui la stabilirea priorităților sectorului de tineret la nivel județean, participanții vor avea ocazia să participe și la ateliere de lucru pe teme precum cele de educație juridică, educație media, educație sexuală, implicare civică sau orientare în carieră.

Tinerii băcăuani care doresc să ia parte la activități se vor putea înscrie în perioada 3 – 30 octombrie 2018 completând formularul de înscriere disponibil la link-ul https://bit.ly/2yaNAMJ.

Rezultatul selecțiilor va fi făcut public până pe data de 7 noiembrie.

Event Facebook: https://bit.ly/2RCbqdm

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.