Activități interculturale pentru refugiați și comunitate

0

Fundația Noi Orizonturi alături de Asociația Comunitățile Viitorului și cu sprijinul financiar din partea Comitetului Internațional de Salvare (IRC), au lansat în septembrie 2022 proiectul Bibliotecile – hub-uri de suport pentru refugiați și comunitate, prin care își propun să ajute bibliotecile să pregătească și să organizeze activități educaționale și de voluntariat cu comunitatea locală și cu refugiați din Ucraina.

În perioada 16 – 19 ianuarie bibliotecari și voluntari din toate colțurile țării – Bârlad, Botiz, Brașov, București, Cluj, Galați, Medgidia, Piatra Neamț și Tulcea, s-au adunat la Târgu Mureș pentru un training care să-i sprijine în organizarea unor activități interculturale.

Pe lângă cursurile de limba română, bibliotecari și voluntari au început activitatea și la Clubul de Inițiativă Comunitară IMPACT, club de voluntariat în care se folosește învățarea prin experiență și Service Learning, dar și activitatea la un club de robotică și coding, urmând să se mai organizeze și întâlniri bazate pe filosofia Cercul Siguranței.

Cu sprijinul Comitetului Internațional de Salvare (IRC), Fundația Noi Orizonturi și Asociația Comunitățile Viitorului, vor oferi sprijin material, cât și financiar și uman pe toată durata proiectului atât pentru organizarea activităților din cadrul Clubului IMPACT, clubului de robotică și coding, cursuri de limba română și alte activități punctuale, cât și pentru amenajarea unui spațiu pentru desfășurarea acestor activități.

***

Despre Fundația Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi are un istoric de peste 20 ani în educația pentru transformare. 20 ani în care am format 1.000 de profesori, preoți, lucrători de tineret, care au înființat și condus peste 300 de Cluburi de Inițiativă Comunitară IMPACT în România și am sprijinit înființarea altor 150 de cluburi la nivel internațional. Peste 17.000 de tineri au trecut prin programe de formare transformatoare, întărindu-și caracterul și încrederea în forțele lor. 

Asociația Comunitățile Viitorului este o organizație tânără în a cărei echipă sunt oameni cu peste 15 ani de experiență de lucru cu bibliotecile la nivel național și internațional. Aceștia au fost implicați în dezvoltarea primei rețele de bibliotecari din România și în acordarea de consultanță și suport pentru extinderea rolului bibliotecilor în cadrul comunităților locale, inclusiv a programelor dedicate dezvoltării abilităților digitale pentru copii și tineri.

Comitetul Internațional de Salvare (IRC) este o organizație non-profit care ajută

persoanele afectate de crize umanitare pentru a supraviețui, a-și recupera și a-și reconstrui viața.

Oferim un impact de durată oferind îngrijiri medicale, ajutând copiii să învețe și

împuternicind indivizii și comunitățile lor să devină autonome, întotdeauna cu focusul pe nevoile femeilor și fetelor.

Contactcomunicare@noi-orizonturi.ro

Intercultural activities for

refugees and community

The Noi Orizonturi Foundation together with the Future Communities Association and with the financial support of the International Rescue Committee (IRC), launched in September 2022 the project Libraries – support hubs for refugees and the community, through which they aim to help libraries prepare and to organize educational and volunteer activities with the local community and refugees from Ukraine.

Between January 16 and 19, librarians and volunteers from all over the country – Bârlad, Botiz, Brașov, Bucharest, Cluj, Galați, Medgidia, Piatra Neamț and Tulcea, gather in Târgu Mureș for a training that will support them in organizing activities intercultural.

In addition to the Romanian language courses, librarians and volunteers also started the activity at the IMPACT Community Initiative Club, a volunteer club that uses experiential learning and Service Learning, but also the activity at a robotics and coding club, which will be also organize meetings based on the Circle of Safety philosophy.

With the support of the International Rescue Committee (IRC), the Noi Orizonturi Foundation and the Future Communities Association, they will provide material, financial and human support throughout the duration of the project, both for the organization of activities within the IMPACT Club, the robotics and coding club, language courses Romanian and other specific activities, as well as for setting up a space for these activities.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.