A treia ediție a proiectului internațional FIND YOUR WAY 3

0

Asociația pentru Dezvoltare Activă ADA își continuă misiunea asumată de a promova Bacăul și România, dar și de a facilita colaborarea și schimbul de bune practici între tineri și lucrători de tineret la nivel internațional. Astfel, în perioada 29 martie – 10 aprilie 2017, în Bacău, ADA desfășoară proiectul Find Your Way 3, proiect ce aduce împreună un număr de 45 de tineri din Malta, Estonia, Suedia, Romania, Italia, Spania, Polonia și Grecia.

FIND YOUR WAY 3_AFIS

Proiectul se află la a treia ediție și este o abordare inovativă asupra problemelor și nevoilor identificate atât la nivelul comunității, dar mai ales al participanților, urmărind informarea, orientarea și educarea dimensiunii profesionale a tinerilor prin activități de orientare în carieră și antreprenoriat.

Tinerii au nevoie să fie informați și orientați în carieră, au nevoie de modele care să îi motiveze și care să le stimuleze inițiativa, să se dezvolte personal (inclusiv prin creșterea încrederii de sine), profesional (inclusiv să dezvolte competențe cheie care să contribuie la creșterea gradului de angajabilitate al acestora) și social (inclusiv dezvoltarea dimensiunii interculturale și europene).

Astfel, pe parcursul a 11 zile vor avea loc workshop-uri creative, vizite de studiu în cadrul unor firme și organizații băcăuane, dar și o activitate inedită, o Bibliotecă Vie, ce va avea loc pe data de 07 aprilie 2017, între orele 14:30 și 17:30 la Pensiunea Vialux din Bacău, în cadrul căreia cărțile sunt specialiști din diverse domenii ce pot fi ”împrumutate” atât de participanții străini, dar mai ales de către tinerii băcăuani care doresc să afle mai multe despre o anumită meserie.

Prin acest proiect ne dorim să contribuim la dezvoltarea de competențe cheie și competențe specifice, a inițiativei, creativității, spiritului și competențelor antreprenoriale ale tinerilor participanților români și străini, în rândul cărora vrem să promovăm modele pozitive din Bacău.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea Cheie 1 – Mobilități ale tinerilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.