90 de copii din medii defavorizate au primit inca o sansa la educatie

0

Fundatia Inima de Copil anunta incheierea campaniei “Vreau si eu sa merg la scoala !”, desfasurata in perioada 25 august – 30 septembrie 2014.

Aceasta si-a propus prevenirea abadonului scolar pentru copii care provin din medii defavorizate socio-economic, cu risc crescut de a nu fi scolarizati si care se afla in programele desfasurate de Fundatie, prin oferirea de ghiozdane si rechizite necesare inceperii anului scolar.

In urma derularii campaniei, 90 de copii, din Galati, Vaslui si comunele Pechea, Liesti, Costache Negri, Frumusita, Grivita, Tepu, Sendreni si Barcea au beneficiat de suportul necesar pentru ziua de 15 septembrie. Bucuria copiilor cat si a familiilor acestora, a fost imensa iar cei mici si-au luat angajamente si fata de donatori pentru a inregistra progrese in ceea ce priveste situatia scolara. Astfel donatorii ce au ales sa lase si datele de contact, la momentul donatiei, vor fi informati despre evolutia scolara a celor ce au beneficiat de darurile minunate primite.

c10c64c27e0606d1654b81b9bb482558_L

„Fara ghiozdanul primit de la Fundatie nu aveam cum sa merg la scoala, ramaneam acasa si nu puteam invata sa citesc. Vreau sa ma fac Profesor iar pentru asta stiu ca trebuie sa invat si sa fiu cel mai bun.” Andrei, 8 ani

„Acum, eu si fratii mei putem merge cu totii la scoala. Aveam un singur ghiozdan vechi pe care il imparteam, il luam pe rand, eu lunea si martea iar ei zilele urmatoare” Mihai, 10 ani

„Ca sa nu abandoneze scoala copiii din medii defavorizate socio-economic din judetul Galati au nevoie de ajutorul nostru. Impreuna cu dumneavoastra, Donatorii nostri de Valoare, am reusit sa ajutam 90 de copii sa fie elevi ca toti ceilalti pe 15 septembrie. Toti copiii au dreptul la educatie iar pentru acest lucru depunem toate eforturile necesare.” Amalia Chirica, PR

Pentru prevenirea abandonului scolar si pentru suportul oferit ca acesti copii sa devina oameni mari, va multumim si va invitam sa ne fiti alaturi, si pe viitor, intr-un efort comun.

Despre Fundatia Inima de Copil

Fundatia Inima de Copil a fost infiintata in Decembrie 1996 de un grup de voluntari romani  din orasul Galati. Doreau sa ajute un grup de copiii HIV+ abandonati intr-un spital si cativa copii ai strazii.

Cu foarte putine resurse „voluntarii”  au inceput sa schimbe in mod semnificativ vietile acelor copii neglijati si uitati. In acel moment viata a 4 dintre ei ai s-a schimbat si au inceput sa locuiasca impreuna cu fondatorii.

Misiunea Inima de Copil incepe atunci cand copiii fara sprijin cauta speranta si ajutor. Programele si activitatile desfasurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar intreaga activitate este concentrata pe interesul si nevoile lor, pe accesul la educatie, pe oferirea de suport medical, consiliere, sprijinirea lor pentru a le vedea realizate visele.

Construim proiecte pe termen lung iar sustinerea programelor desfasurate in colaborare cu institutii, sectorul privat si societatea civila asigura oferirea calitatii si impactul de durata a serviciilor oferite.

In prezent peste 350 de copii  si tineri beneficiaza direct de programele Fundatiei Inima de Copil.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.