Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

7 coline pe 2 roti la Iasi!

1

Sapte coline pe doua roti

Asociaţia Mai Bine lansează proiectul Șapte coline pe două roți, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Apemin Tușnad S.A.

Pe parcursul acestui an, în perioada februarie-iulie, Asociația Mai Bine va implementa proiectul Șapte coline pe două roți, în parteneriat cu Asociația TERIS, cu scopul de a crește gradul de conștientizare privind beneficiile utilizării bicicletei și practicării cicloturismului în rândul cetățenilor.

Activitățile proiectului vor consta în realizarea de ateliere de mecanică de bicicletă, cursuri de învăţare a mersului pe bicicletă, implementarea de strategii care să crească vizibilitatea bicicliştilor în trafic, instalarea de rastele, realizarea şi distribuirea unei hărţi cicloturistice, realizarea de schimburi de experienţe cu alte ONG-uri, cu accente pe bune practici, iniţierea de dezbateri privind dezvoltarea infrastructurii la nivel local, promovarea informațiilor legate de mersul pe bicicletă și siguranța în trafic, care să vină în sprijinul cetățenilor.

Proiectul îşi propune promovarea ecologiei urbane, cu accent deosebit asupra utilizării transportului durabil, economic şi lansarea ecoturismului la Iaşi. Prin Șapte coline pe două roți se va urmări promovarea şi încurajarea deplasării cu bicicletele, dezvoltarea unei platforme educative cu privire la ecologia urbană și relansarea cicloturismului la nivelul oraşului Iaşi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Ca sa mergi cu bicicleta in siguranta ar trebui sa existe si piste pentru biciclete.Nu-mi imaginez cum s-ar putea face slalom printre masini si pe cele 7 coline cu bicicleta………Sint din Iasi,imi place foarte mult sa merg cu bicicleta dar e aproape imposibil sa faci asta in Iasi.Momentan locuiesc in Belgia…………cuvintele sint de prisos sa mai povestesc despre ce inseamna mersul cu bicicleta aici.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.