7 coline pe 2 roti la Iasi!

1

Sapte coline pe doua roti

Asociaţia Mai Bine lansează proiectul Șapte coline pe două roți, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Apemin Tușnad S.A.

Pe parcursul acestui an, în perioada februarie-iulie, Asociația Mai Bine va implementa proiectul Șapte coline pe două roți, în parteneriat cu Asociația TERIS, cu scopul de a crește gradul de conștientizare privind beneficiile utilizării bicicletei și practicării cicloturismului în rândul cetățenilor.

Activitățile proiectului vor consta în realizarea de ateliere de mecanică de bicicletă, cursuri de învăţare a mersului pe bicicletă, implementarea de strategii care să crească vizibilitatea bicicliştilor în trafic, instalarea de rastele, realizarea şi distribuirea unei hărţi cicloturistice, realizarea de schimburi de experienţe cu alte ONG-uri, cu accente pe bune practici, iniţierea de dezbateri privind dezvoltarea infrastructurii la nivel local, promovarea informațiilor legate de mersul pe bicicletă și siguranța în trafic, care să vină în sprijinul cetățenilor.

Proiectul îşi propune promovarea ecologiei urbane, cu accent deosebit asupra utilizării transportului durabil, economic şi lansarea ecoturismului la Iaşi. Prin Șapte coline pe două roți se va urmări promovarea şi încurajarea deplasării cu bicicletele, dezvoltarea unei platforme educative cu privire la ecologia urbană și relansarea cicloturismului la nivelul oraşului Iaşi.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

  1. avatar

    Ca sa mergi cu bicicleta in siguranta ar trebui sa existe si piste pentru biciclete.Nu-mi imaginez cum s-ar putea face slalom printre masini si pe cele 7 coline cu bicicleta………Sint din Iasi,imi place foarte mult sa merg cu bicicleta dar e aproape imposibil sa faci asta in Iasi.Momentan locuiesc in Belgia…………cuvintele sint de prisos sa mai povestesc despre ce inseamna mersul cu bicicleta aici.

Comentează