Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

77 proiecte înscrise la nivel național, un singur câștigător în Galați

0

Profesioniștii de la Centrul de recuperare din cadrul Fundației Inimă de Copil se află printre câștigătorii unui concurs de proiecte a Programului MOL pentru sănătatea copiilor.

Proiectul, care a obținut 25.000 lei finanțare, de la MOL Romania si Fundația Pentru Comunitate Cluj, în cadrul celei de-a 12 -a ediții, se numește „Universul emoțiilor mele – o viziune de 360° a nevoilor copilului cu dizabilități”, iar prin implementarea lui ne propunem îmbunătățirea calității vieții și creșterea gradului de integrare socială pentru 25 copii (2-14 ani) cu dizabilități din Galați și județe învecinate.

Obiectivul principal este ca prin terapie de integrare senzorială, socializare, povești terapeutice/aplicații logopedice, să îmbogățim modul în care acești copii și părinții lor percep lumea, dezvoltând relații pozitive pline de acceptare.

Toate activitățile desfășurate în proiect vor avea loc la Centrul de Recuperare Inimă de Copil, iar în măsura posibilităților vor fi organizate și în aer liber, în curtea centrului, și vor avea ca scop recuperare multidimensionala, 360 grade, a celor 25 de copii beneficiari.

În următoarele 6 luni vor fi organizate, săptămânal, sesiuni de terapie individuală de integrare multisenzorială unde se va urmări si o stare emoțională bună, pentru obținerea unor rezultate maxime în terapie, se vor organiza sesiuni de terapie de grup (2-3 copii) în care copiii vor fi încurajați să interacționeze prin joc și diverse activități. În cadrul ședințelor de terapie, fiecare copil va primi stimulare pe aria de limbaj, atât receptiv, cât și expresiv prin includerea de povești terapeutice și folosirea de softuri terapeutice pentru stimularea limbajului.

Toate activitățile se vor derula cu respectarea măsurilor de siguranță în condiții pandemice, având în vedere și organizarea în aer liber, în curtea centrului.

Despre Centrul de Recuperare Inimă de Copil

Înființat acum 10 ani, centrul oferă terapie unui număr de 70/80 de copii, cu vârste între 0 și 18 ani, cu o patologie diversă, atat din municipiul Galati cât și din alte localități ale județului, dar și din județe învecinate. Activitățile Centrului cuprind: asistență socială; evaluare a nivelului de dezvoltare neuropsihomotorie și a gradului de independență funcțională; recuperare psihopedagogică; terapie ocupațională și stimulare senzorială; terapie cognitiv-comportamentală; logopedie; kinetoterapie și gimnastică medicală; evaluare psihologică; consiliere psihologică; terapie de grup pentru copii; organizare grupuri de suport pentru părinți; activități de socializare pentru copii: aniversări lunare și tabără de vară. De asemenea, echipa de profesioniști, din cadrul centrului, oferă sprijin și părinților/persoanelor care-i îngrijesc pe copii, prin grupuri de suport, informare și consiliere.

Despre Fundația Inimă de Copil

Este cea mai mare organizatie din regiune care administreaza si implementeaza acum in regiune servicii sociale pentru copii si familii in nevoie, copii si tineri cu dizabilitati si este recunoscuta ca una dintre cele mai bune si eficiente organizatii care furnizeaza serviciilor sociale. Inimă de Copil luptă de 24 de ani să ofere, prin educaţie, o șansă la un viitor mai bun copiilor vulnerabili și visează la o Românie în care, în mod firesc, oamenii fac bine celor aflați în dificultate. În anul 2020, 285 de copii au beneficiat de programele de educație și sănătate ale Fundației Inimă de Copil, iar alți 310 au primit sprijinul de care aveau nevoie. Au fost investite mii de ore pentru a oferi ajutor la teme, consiliere și dezvoltare pentru copiii din centrele fundației.

Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. În cei 12 ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 4 milioane de lei un număr de 227 de proiecte de care au beneficiat aproape 13.000 de copii și adolescenți.

„Această ediție, mai mult decât cele precedente, ne-a arătat cât de necesar este ajutorul nostru. Pandemia a acutizat problemele copiilor cu dizabilități sau boli cronice, adăugând suferințelor lor și stări de anxietate și stres. MOL România va rămâne un susținător al eforturilor acestora și suntem convinși că, împreună, putem schimba în bine viețile acestor copii ”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.