Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

6 septembrie – Noaptea Internaţională a Observării Lunii

0

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” Galaţi

6 septembrie 2014, orele 19.00 – 00.00

„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe  septembrie, este un moment dedicat observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Eveniment a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” Galaţi este înscris oficial în acest proiect internaţional – International Observe the Moon Night (InOMN), http://observethemoonnight.org/ şi invită publicul începând cu ora 19.00 să ia parte la mai multe activităţi dedicate Lunii.

„Înainte de începerea observaţiilor astronomice vom face o prezentare generală a satelitului natural al Pământului, iar cu această ocazie vor fi prezentate şi câteva imagini cu Luna realizate cu instrumentele Observatorului Astronomic al CMSN Galaţi. Prin Noaptea Internaţională a Observării Lunii sperăm să inducem în public un sentiment de curiozitate cu privire la satelitul nostru natural, Luna”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic Galaţi.

Biletul de intrare la acest eveniment este de 3 lei / persoană. Intrarea se va face doar pe la poarta dinspre punctul trecere BAC. Dacă  vremea va fi nevaforabilă, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula observaţiile astronomice.

observare Luna 2014

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.