50 de artisti la The Gathering, cel mai mare eveniment de street art din Iasi

0

După succesul primei ediții, Hubrica organizează cel de-al doilea episod a The Gathering, eveniment de street art ce adună zeci de artiști și regenerează zone defavorizate.

poster_vertical_web

Ediția a II-a The Gathering se va desfășura în perioada 14-17 septembrie, în spațiul industrial Moldomobila (baza 3), cu începere de la ora 16:00, și va număra 50 de artiști invitați din țară și străinătate, pasionați de graffiti, street art, arhitectură, grafică, ilustrație, pictură, muzică și proiecție video. Evenimentul continuă tema Genesis și presupune o desfășurare coordonată în vederea regenerării peisajului industrial prin artă, pe pereți ce însumează 1.000 metri pătrați. Lista completă a artiștilor se regăsește pe pagina de Facebook Hubrica.

Despre eveniment, organizatorii au declarat: „Este mișcarea de artă urbană de o amploare cum nu a mai existat până acum în Iași. Suntem bucuroși că Hubrica reușește să-și împlinească funcția de catalizator cultural prin deschiderea și cooperarea a zeci de artiști talentați din țară și străinătate care vor transforma pereții de cărămidă și zidărie într-un cavas al unui mesaj de renaștere. Credem că acest proiect va deveni un punct important în poziționarea orașului Iași ca fiind tânăr și adaptat nevoilor culturale contemporane. ”

Prima ediție a The Gathering, dezvoltat și implementat de Hubrica, s-a desfășurat în perioada 16-18 august 2017 a însemnat jumătate de kilometru de spațiu revitalizat, implicarea a 30 de artiști locali și naționali și o participare largă a publicului ieșean.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.