4 copii din programele Fundației Inimă de Copil în tabăra de astronomie „Deep-sky”

0

În perioada 05-11.08.2015, în Munții Măcinului, comuna Luncavița, județul Tulcea, a avut loc a X-a ediție a taberei de astronomie organizată de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Galați, Secția Planetariu/Observatorul astronomic, Primaria comunei Luncavița, județul Tulcea și Astroclubul „Călin Popovici” CMSN Galati.


tabara astronomie 1

În cadrul acestei ediții aniversare suntem încântați de participarea a 4 copii din programele desfășurate de Fundația Inimă de Copil. Dintre aceștia, cel mai mic, Dominic Zlat, in vârsta de 10 ani, a fost cel care a hotărât că atunci când va crește mare să devină astronaut. Pasionat de cerul înstelat, de cosmos şi rachete Dominic a atras atenția reprezentantului Observatorului, domnul Ovidiu Tercu, care a promis că îi va acorda o atenție deosebită în cadrul activităților desfășurate la Astroclubul „Călin Popovici” CMSN Galati, program educațional ce are loc în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Galați.

În același timp Dominic va fi integrat și în activitățile educaționale desfășurate în cadrul Observatorului astronomic, datorită potențialului său extraordinar și dorinței de a învăța cât mai multe în acest domeniu.

„De 3 ani mă documentez în domeniu. De când am citit un articol despre sonda spatiala New Horizons … de atunci a început pasiunea mea.” Dominic, 10 ani

„În tabăra de astronomie a fost super interesant. În fiecare zi aflam lucruri noi și primeam răspunsuri la toate întrebările adresate domnului Ovidiu. Seara era de studiu. Studiam cerul, stelele, galaxiile … Vă pot povesti despre steaua Nordului și roiul globular M13 …” Dominic, 10 ani

În perioada următoare de vacanța Dominic plănuiește să construiască o dronă și un prototip de rachetă.
Fundația Inimă de Copil va sprijini visele lui Dominic în anii urmatori, iar domnul Ovidiu Tercu ne-a asigurat de tot sprijinul necesar pentru ca viitorul astronaut sa poată aprofunda acest domeniu fascinant.

Despre Fundația Inimă de Copil

Fundația Inimă de Copil a fost înființată în decembrie 1996 de un grup de voluntari români din orașul Galați. Doreau să ajute un grup de copiii HIV+ abandonați într-un spital și câțiva copii ai străzii. Cu foarte puține resurse „voluntarii” au început să schimbe în mod semnificativ viețile acelor copii neglijați și uitați. În acel moment viața a 4 dintre ei s-a schimbat și au început să locuiască împreună cu fondatorii.
Misiunea Inimă de Copil începe atunci când copiii fară sprijin caută sperantă și ajutor. Programele și activitățile desfășurate s-au dezvoltat de-a lungul anilor iar întreaga activitate este concentrată pe interesul și nevoile lor, pe accesul la educație, pe oferirea de suport medical, consiliere, sprijinirea lor pentru a le vedea realizate visele.
Construim proiecte pe termen lung iar susținerea programelor desfășurate în colaborare cu instituții, sectorul privat și societatea civilă asigură oferirea calității și impactul de durata ale serviciilor oferite.

În prezent peste 350 de copii și tineri beneficiază direct, anual, de programele Fundației Inimă de Copil.

Află mai multe:
www.inimadecopil.ro
https://www.facebook.com/pages/Fundatia-Inima-de-Copil/541579962541619

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.