Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

300 de kituri de urgenta

0

Habitat for Humanity România vine în ajutorul persoanelor afectate de inundaţii din comuna gălăţeană Cudalbi

 În cursul nopţii de 11 spre 12 septembrie 2013, cantităţile foarte mari de precipitaţii şi scurgerile importante de apă pe versanţi au provocat inundaţii în judeţul Galaţi. Au fost afectate 39 de localităţi, 6.091 de persoane au fost evacuate şi 1.735 de locuinţe au fost inundate, iar 35 au fost distruse complet de viitură. În localitatea Cudalbi situaţia a fost următoarea: 

2 persoane decedate, 7 persoane salvate, 20 de persoane evacuate, 500 de case inundate. Efectele pe termen lung și pagubele provocate sunt încă greu de estimat. Gradul de vulnerabilitate al comunităților afectate a crescut până la nivelul critic.

În acest context, Habitat for Humanity România a hotărât să se implice din nou prin programul său de Răspuns la Dezastre şi să ajute 300 de familii cu kituri de urgenţă, care conţin: lopată, ferăstrău de mână, ruletă, ciocan cu cleşte, sac, cleşte cuie, cancioc, mistrie, cuie 60, cuie 80, cutter, găleată de plastic, mănuşi, pelerină de ploaie şi set de 3 pensule.

„Împreună cu partenerii noştri de la Banca Transilvania, Praktiker Bacău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Maior Constantin Ene” Bacău, am decis să ne implicăm direct şi să contribuim la eforturile de înlăturare a consecinţelor dezastrului produs de inundaţiile foarte puternice de luna trecută. Ne propunem să ajutăm pe termen mediu în jur de 900 de familii cu kit-uri de urgenţă, cu renovarea caselor afectate, dar şi cu educaţie pentru prevenirea dezastrelor”, a spus Mihai Grigorean, Manager Program Răspuns la Dezastre, Habitat for Humanity România.

Interventie la Cudalbi, 2 octombrie (1)

Kit-urile au fost realizate cu sprijinul financiar al Băncii Transilvania care a răspuns apelului Habitat for Humanity România și al Praktiker Bacău, care au susținut invitația Habitat for Humanity România, participând atât financiar, cît și la distribuirea efectiva a celor 300 de kit-uri în comunitate alături de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Constantin Ene” Bacău, voluntari și angajați Habitat for Humanity Comanești.

„Le mulțumim partenerilor implicați în acest proiect, fără de care nu am fi reușit să dăm o mână de ajutor acestor 300 de oameni care au rămas fără munca de o viață. Acestea sunt momentele în care trebuie să dăm dovadă de omenie şi solidaritate, iar partenerii noștri au demonstrat încă o dată că le pasă de comunități!”, declară Andrei Chirilă, Director Executiv Habitat for Humanity Comănești.

Habitat for Humanity România, prin „Statutul de Utilitate Publică” obţinut în 2008, în baza principiului subsidiarităţii, poate prelua parte din responsabilităţile autorităţilor publice în probleme de răspuns la dezastru legate de prevenţie şi reconstrucţie. În 2011 a încheiat un parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, care îi conferă sprijinul necesar în sectorul prevenirii, al reducerii riscurilor la dezastre şi al intervenţiilor de urgenţă, precum şi accesul la resurse şi informaţii oficiale (hărţi, date statistice, resurse umane).

Interventie la Cudalbi, 2 octombrie (2)

Prin programul de Răspuns la Dezastre, Habitat for Humanity România a asistat din 2005 până în prezent 1.947 de familii din judeţele Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Dolj, Galaţi, Gorj, Neamţ, Prahova şi Vrancea, iar în prezent derulează programul “Protejează-ţi căminul, pregăteşte-ţi comunitatea!” – un proiect de gestiune participativă a riscurilor de dezastre în comunităţi vulnerabile, care se va derula timp de 6 luni şi va avea 2.500 de  beneficiari.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea precară a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.