Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

30 de case și o școală reconstruite din temelie, 50 de locuințe renovate

0

30 de case și o școală reconstruite din temelie, 50 de locuințe renovate și peste 300 de familii asistate prin materiale de construcție și expertiză tehnică de Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România a inaugurat pe 31 mai, cele 30 de case construite în Dorohoi. Timp de nouă luni, de la inundațiile din iulie 2010 și până acum, Habitat  a construit 30 de  case de la zero, a renovat alte 50 și a reconstruit o școală.

Am știut că această comunitate are nevoie de noi, poate mai mult decât altele. Am încercat să facem tot ce e posibil ca să îi ajutăm, mai ales că mulți dintre ei sunt bătrâni și bolnavi și nu au resurse financiare. E o bucurie imensă pentru noi că am dus la bun sfârșit acest proiect.”, declară Mihai Grigorean, directorul departamentului de răspuns la dezastre al Habitat for Humanity România.

 

Tot în cadrul proiectului „Și eu reclădesc speranța!”, un număr de peste 300  de familii din Dorohoi au primit ajutor din partea asociației . Prin cele două centre de resurse înființate în localitățile Mărgineni și Dorohoi, familiile au beneficiat de materiale de construcție și expertiză tehnică. Proiectul a implicat peste 500 de voluntari, care au muncit timp de 3.245 de ore.

O lună întreagă am plâns după ce mi-a luat apa casa. Am crezut că ăsta-i sfârșitul. Nu credeam că la 80 de ani mai pot să-mi fac eu casă. Noroc de oamenii ăștia că m-au ajutat!”, spune Maria Dăniluță, care a muncit alături de Habitat la noua ei casă.

Principalii parteneri finanțatori ai proiectului au fost Fundația Vodafone România, Lafarge, Dedeman, BCR Erste și Porsche România. Alte 60 de companii și peste 20.000 de donatori individuali au contribuit la finalizarea proiectului „Și eu reclădesc speranța!”. Iar mediatizarea s-a realizat cu ajutorul EuropaFM.

În cadrul acestui proiect, Habitat for Humanity a ajutat peste 1.300 de persoane din județele Botoșani, Bacău și Cluj să locuiască în condiții decente. Totul a fost posibil prin donațiile care au însumat aproximativ 550.000 de dolari în cash și materiale de construcție în valoare de 290.000 de dolari.

Proiectul a fost implementat cu susținerea Guvernului României, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și a UNICEF.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit care caută să elimine lipsa de adăpost și adăpostirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 400.000 de locuințe pentru 2 milioane de persoane din mai mult de 3.000 de comunități, în 100 de țări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România (Habitat pentru Umanitate) a ajutat până în acest moment peste 1.750 de familii din Bacău, Prahova, Neamţ, Botoşani, Bihor, Dolj, Constanţa şi Cluj să locuiască decent şi în demnitate.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.