Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

29 iunie – Ziua Internaţională a Dunării

0

29 iunie – Ziua Internaţională a Dunării

Conferinţa „Să ne implicăm în salvarea sturionilor şi a râurilor”

Vineri, 28 iunie 2013, Sala Auditorium, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, ora 16.30

 

conf dunare

   Vineri, 28 iunie 2013, ora 16.30, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. în colaborare cu Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi, organizează o serie de activităţi înscrise în manifestările dedicate Zilei Internaţionale a Dunării – eveniment marcat în fiecare an pe 29 iunie. În acest sens va fi susţinută o conferinţă ştiinţifică cu tema „Să ne implicăm în salvarea sturionilor şi a râurilor”. Acţiunile vor debuta cu vizitarea expoziţiei vii a acvariului instituţiei muzeale gălăţene, care expune toate cele patru specii de sturioni întâlnite în bazinul Dunării, după care se va vizita expoziţia “Pescuit, prohibiţie şi conservarea ihtiodiversităţii”. După premierea participanţilor la concursul „Fii un artist al Dunării”, organizat de Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi, va urma conferinţa ştiinţifică despre sturionii migratori din bazinul Mării Negre, susţinută de muzeografa Gabriela Grigoraş, şef secţie Acvariu.

„De mai bine de 20 de ani se continuă distrugerea Dunării prin îndiguiri, baraje, dragaje, betonări de maluri, se proiectează sute de  hidrocentrale de mai mici dimensiuni, în timp ce hidrocentrale masive ( Gabcikovo, Porţile de Fier) generează probleme ecosistemelor acvatice aproape de nerezolvat ! Specii de peşti dispar, luncile inundabile nu fac faţă revărsărilor de ape şi, astfel, localităţile sunt afectate, oamenii asistând neputincioşi, văzându-şi bunurile luate de puhoaie. Trebuie sa ne pese mai mult, sa fim mai responsabili în acţiunile noastre zilnice şi să protejăm Dunărea, râurile şi lacurile”, ne-a declarat muzeografa Gabriela Grigoraş.

În acest an, la iniţiativa Comisiei Internaţionale de Protecţie a Fluviului Dunărea (ICPDR), Ziua Internaţională a Dunării va fi dedicată promovării şi protecţiei Sturionilor, consideraţi specii simbol ale Bazinului Dunării datorită importanţei lor biologice şi economice. Daca în trecut sturionii reprezentau una dintre bogăţiile naturale ale României, aducând un venit considerabil pescăriilor amplasate de-a lungul Dunării şi asigurând bunăstarea comunităţilor locale, astăzi se află în pragul dispariţiei datorită supra-pescuitului, braconajului  şi distrugerii habitatelor.

Trebuie menţionat faptul că pe 28 iunie 2013 intrarea la muzeu va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă. Programul de vizitare este între orele 10.00 -20.00.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.