29 aprilie, ZIUA ASTRONOMIEI sărbătorită la Galați. Vezi programul!

0

Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, în colaborare cu cu Astroclubul „Călin Popovici”, organizează în data de 29 aprilie 2017 Ziua Astronomiei (Astronomy Day), pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei. În fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant şi pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor.

Ziua Astronomiei 2017

Începând cu orele 18.30, în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, va avea loc o conferinţă dedicată acestui eveniment, cu două teme de discuţie: „Bolta cerească şi constelaţiile” şi „Cometele – o privire spre trecut”. În intervalul 20.30 – 23.00, dacă vremea va fi favorabilă, se vor face observaţii astronomice pe Terasa de Observaţii Astronomice. Se vor putea observa munţii şi craterele de pe Lună, planeta Jupiter, roiuri de stele, stele duble precum şi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară.

Intrarea este gratuită la  Ziua Astronomiei (Astronomy Day), în intervalul 18.30 – 22-30, accesul făcându-se doar pe la poarta dinspre Punctul Trecere Bac.

 

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.