Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

25 de femei din județul Iași – PROMOTORI în prevenirea şi combaterea Violenţei Domestice şi a Traficului de Persoane.

0

În perioada 28-30 AUGUST 2015 a avut loc seminarul de informare, organizat in stațiunea Cap Aurora, Hotel Opal, la care au participat 25 de femei din județul IAŞI si in cadrul căruia s-a discutat despre problematica violenței domestice, a traficului de persoane și promovarea Egalității de Şanse.

Seminarul de informare face parte dintr-una din activitățile proiectului START – ,,O viață de calitate în siguranță!”, implementat la nivel național de către Departamentul pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
IMG_0232

Seminarul de informare a avut drept scop creşterea gradului de informare şi sensibilizare a 25 de femei din județul IAŞI cu privire la aceste grave probleme ale societăţii contemporane. Activităţile seminarului au vizat obiectivele proiectului, forme și cauze ale violenţei, profilul agresorului, profilul victimei, al traficantului de persoane. S-au propus soluţii împotriva comportamentelor violente, inegalităţilor de gen, s-au prezentat studii şi statistici referitoare la amploarea acestor fenomene.

Participantele la seminar pot deveni la rândul lor, promotori ai proiectului şi/sau persoane de sprijin pentru victimele violenţei domestice şi a traficului de persoane, au înțeles cum pot ajuta, precum și cum vor putea disemina informațiile despre proiect către grupurile vulnerabile.

Echipa de implementare a proiectului pentru județul IAŞI a fost formată din: GINA BURSUC – Expert informare comunitate /promotori – lector al acestui seminar şi MIRCEA DUMITRU – Expert monitorizare seminarii pentru judetul IAŞI. Din partea Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi a participat Dna Maria Ulican, care a monitorizat desfăşurarea acestui seminar.

Beneficiarul proiectului, Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, îşi propune creşterea gradului de conştientizare şi informare a populaţiei cu privire la principiile egalităţii de şanse, problematica violenţei domestice şi a traficului de persoane, prin derularea unor campanii de promovare naționale, organizarea unor conferințe naționale si a unor seminarii de informare. Sesiunile de informare şi sensibilizare a publicului larg precum și al grupurilor vulnerabile vor continua în fiecare lună până la finalizarea proiectului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.