Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

23 de tineri din 5 țări învață la Iasi cum sa faca PR pentru ONG-uri

0

În perioada 28 noiembrie – 8 decembrie Asociatia Devision în parteneriat cu  4 organizații din Italia, Ungaria, Lituania, Polonia  organizează la Iasi cursul de formare pentru lucrători de tineret “PR 2 Impact”.

f1

Scopul proiectului, care este finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene, este să ajute participanții din 5 țări să acumuleze cunoștințe practice legate de strategia de promovare, comunicare si fundraising pentru a creste impactul si vizibilitatea pe care  o au ONG-urile în comunitatea din care fac parte.

Timp de 9 zile cei 23 de participanți vor învăța cum sa redacteze materiale de PR, cum sa scrie comunicate de presa, care sunt pasii organizarii unui eveniment, cum sa-si creeze o strategie de social media eficienta, modalitati de atrategere de fonduri și alte instrumente de comunicare și elemente ce produc impact în mediul ONG.

Mai mult, vor intra în contact cu 4 organizații non-guvernamentale din Iasi pentru care vor trebui să realizeze și să implementeze o campanie de PR si Fundrasing. Scopul acestui exercițiu  practic complex este să puna in practica ce au invatat in timpul cursului, sa interactioneze cu alte ONGuri, dintr-o cultura diferita de a lor, sa afle informații despre alte proiectele lor, iar apoi să le ajute să-și promoveze acțiunile și evenimentele mai eficient folosind instrumentele invatate.

Claudia Oprescu, Președintele organizației Devision și managerul de proiect a declarat: Credem ca organizatiile non-guvernamentale din Romania au nevoie de PR, indiferent de marimea lor sau numarul de proiecte. Ne bucuram ca am obtinut acesta finantare Erasmus Plus si speram ca lucratorii de tineret care vor invata alaturi de noi sa aiba un impact mai mare in comunitatea lor atunci cand se vor intoarce acasa si vor pune in aplicare ceea ce invatat la acest curs de 9 zile. Ne propunem ca la finalul programului participantii sa alcătuiasca o strategie de PR și fundraising pentru organizațiile din care fac parte și sa reușeasca să le crească vizibilitatea în presa scrisă și online cu un procent de peste 30%, într-o perioadă de 3 luni de la încheierea proiectului.

Asociația DeVision este o organizație non-guvernamentală, înființată în anul 2012, care concepe, organizează, promovează și desfășoară acțiuni și proiecte de educație nonformală, comunicare culturală și multiculturală, campanii de informare și educare, în România și în străinătate, ce urmăresc dezvoltarea continuă a tinerilor și a adulților atât din punct de vedere profesional, cât și personal.

Erasmus + este noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului. Acesta va intregra șapte dintre programele europene de finanțare: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul pentru cooperare cu țările industrializate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.