22 septembrie, Noaptea Internaţională a Observării Lunii

0

22 septembrie – Noaptea Internaţională a Observării Lunii

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Observator astronomic – Terasa de observaţii astronomice, 22 septembrie 2012, orele 19.00 – 22.00

„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe 22 septembrie, este o noapte dedicată observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Eveniment a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.

Pe 22 septembrie, între orele 19.00 – 22.00, Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii Galaţi va organiza o serie de observaţii astronomice, obiectivul principal urmărit fiind, bineînţeles,  Luna. În acelaşi timp, se va efectua o transmisie video a Lunii în direct pe internet şi pe plasma din Sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic, folosindu-se o lunetă şi o cameră video ataşate telescopului principal.

        „Înainte de începerea observaţiilor astronomice vom face o prezentare generală a satelitului natural al Pământului, iar cu această ocazie vor fi prezentate şi câteva imagini cu Luna realizate cu instrumentele Observatorului Astronomic al CMSN Galaţi. Sperăm ca vremea să ţină cu noi, să avem cer senin iar publicul să vină la acest eveniment în număr cât mai mare,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic.

       Un amănunt important, în Noaptea Internaţională a Observării Lunii, în intervalul 19.00 -22.00, intrarea este GRATUITĂ la observaţiile astronomice. Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi aduce Luna mai aproape de tine!

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează