22 septembrie, Noaptea Internaţională a Observării Lunii

0

22 septembrie – Noaptea Internaţională a Observării Lunii

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, Observator astronomic – Terasa de observaţii astronomice, 22 septembrie 2012, orele 19.00 – 22.00

„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe 22 septembrie, este o noapte dedicată observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Eveniment a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.

Pe 22 septembrie, între orele 19.00 – 22.00, Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiintele Naturii Galaţi va organiza o serie de observaţii astronomice, obiectivul principal urmărit fiind, bineînţeles,  Luna. În acelaşi timp, se va efectua o transmisie video a Lunii în direct pe internet şi pe plasma din Sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic, folosindu-se o lunetă şi o cameră video ataşate telescopului principal.

        „Înainte de începerea observaţiilor astronomice vom face o prezentare generală a satelitului natural al Pământului, iar cu această ocazie vor fi prezentate şi câteva imagini cu Luna realizate cu instrumentele Observatorului Astronomic al CMSN Galaţi. Sperăm ca vremea să ţină cu noi, să avem cer senin iar publicul să vină la acest eveniment în număr cât mai mare,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic.

       Un amănunt important, în Noaptea Internaţională a Observării Lunii, în intervalul 19.00 -22.00, intrarea este GRATUITĂ la observaţiile astronomice. Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi aduce Luna mai aproape de tine!

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.