210.000 euro, bani pentru incurajarea turismului cultural la Iasi!

0

Municipalitatea din Iaşi demarează un proiect care vizează încurajarea turismului cultural

Autorităţile din Iaşi au câştigat un nou proiect finanţat prin programul South Eastern Europe! Cu un buget total de 210.000 euro, proiectul vizează antreprenoriatul cultural.

Proiectul „CENTRES-Strategii de dezvoltare a antreprenoriatului cultural” are ca durată de desfăşurare 3 ani, iar implementarea sa va începe în 2011.

Finanţarea programului se face din fonduri de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) în proporţie de 85%, cu o cofinanţare naţională de 13% asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei şi vizează realizarea de proiecte pilot, studii de oportunitate, analize tematice, studii de prognoză şi de tendinţe, măsuri de îmbunătăţire a mobilităţii persoanelor.

‘Proiectul îşi propune focalizarea atenţiei pe turismul cultural, inclusiv pe diferite forme de turism sustenabil, cum ar fi turismul religios, istoric, arheologic, ecologic, gastronomic, cât şi pe industriile conexe – activităţi meşteşugăreşti, producători de alimente tradiţionale, precum şi pe creşterea competitivităţii produselor la nivel teritorial; elaborarea şi implementarea unui cadru integrat care să sprijine şi să promoveze iniţiativele de turism cultural sustenabil la nivel teritorial, care implică firme specializate în domeniul turismului şi în industriile conexe, precum şi exponenţii locali specializaţi care se implică în procesul de dezvoltare; colaborarea, la nivel naţional şi internaţional în scopul obţinerii de valoare adaugată prin schimb de cunoştinţe şi know – how, precum şi realizarea unor activităţi de promovare si diseminare la nivel extins a regiunilor şi patrimoniului acestora”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi, potrivit administratie.ro

Conform sursei citate, grupul ţintă al proiectului acoperă un spectru larg de exponenţi din diverse categorii de la autorităţi guvernamentale naţionale, regionale şi locale, instituţii de educaţie, formare şi cercetare, parteneri sociali, agenţii de dezvoltare, la asociaţii şi uniuni profesionale, asociaţii ale emigranţilor, organizaţii private, specialişti şi experti din domeniul de interes al proiectului, instituţii financiare, ONG-uri, reţele de specialişti, organizaţii internaţionale din domeniul culturii şi turismului, antreprenori, funcţionari şi angajaţi din turism, cultură şi domeniile conexe.

Sursa: AGERPRES, via administratie.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează