20 aprilie, Ziua Astronomiei marcata la Galati

0

20 APRILIE – ZIUA ASTRONOMIEI

Observator Astronomic – Planetariu,  Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

poster Astronomy Day 2013 

          Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi  organizează „Astronomy Day” în data de 20 aprilie, pe terasa de observaţii astronomice a instituţiei.

DSCF4664Manifestarea va consta într-o serie de observaţii astronomice pentru public, acestea fiind: începând cu ora 09.00, observaţii solare în H-alfa în timpul zilei printr-un instrument unic în România, fiind vorba de luneta Coronado SolarMax cu diametrul obiectivului de 60 mm. Prin intermediul acestui instrument se vor putea observa erupţiile solare, protuberanţele şi alte fenomene ce caracterizează activitatea solară; observaţii nocturne între orele 20.00 – 00.00. În cadrul observaţiilor nocturne se vor putea observa munţi şi cratere de pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, roiuri de stele, stele duble, etc. În acelaşi timp vom descoperi principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară; diferite prezentări de astronomie în sala de programe educative şi activităţi interactive.

    „In fiecare an, din 1973, astronomii din toata lumea sărbătoresc Ziua Internaţională a Astronomiei. Este un eveniment prin care se încearcă atragerea publicului spre acest domeniu foarte interesant si pentru a face mai accesibila astronomia tuturor oamenilor. La observaţiile astronomice vom folosi mai multe instrumente, inclusiv cel mai mare telescop destinat publicului din România, având diametrul oglinzii principale de 400 mm,” a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic din Galaţi.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează