20 000 de lei pentru sanatatea copiilor la Galati

0

sursa: comunicat de presa Fundatia Inima de Copil, Galati

Impreuna cu Programul – MOL pentru sănătatea copiilor!

La inceputul lunii octombrie a anului 2013, Fundaţia pentru Comunitate  și MOL România lansau cea de a cincea ediție a Programului – MOL pentru sănătatea copiilor. Programul este dedicat organizatiilor non-profit care deruleaza proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii. In editia din anul 2014, programul isi propune sa ofere sprijin la peste 692 de copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

DSCN0052

In urma evaluarii cererilor, proiectul Centrului de zi Mihaela din Liesti apartinand Fundatiei Inima de Copil, “Cant, dansez si ma simt bine!” a fost unul dintre proiectele castigatoare. Astfel, in perioada 01 ianuarie 2014 – 31 august 2014, proiectul dedicat copiilor cu dizabilitati, va fi finantat cu suma de 20.000 de RON.

Proiectul are ca principal obiectiv imbogatirea modului in care 12 copii cu dizabilitati complexe din mediul rural percep lumea si universul din jurul lor prin activitati de terapie prin arta combinata si terapie prin muzica. In plus proiectul reprezinta o oportunitate pentru copii de a participa la activitati de timp liber si educative (excursii, aniversari, spectacole) in care sa combine invatarea prin arta, culoare, muzica, natura cu nevoia lor de interactiune si socializare.

Activitatile se vor derula la sediul centrului de zi „Mihaela” din comuna Liesti, judetul Galati, centru care-si desfasoara activitatea intr-un spatiu pus la dispozitie de Consiliul local al comunei, intregul program fiind finantat anual din actiunile de strangere de fonduri ale organizatiei. Centru dispune de o sala amenajata pentru activitati de grup si unde se vor desfasura saptamanal si activitatile de terapie prin muzica si arta combinata, o sala de terapie individuala si o sala de kinetoterapie.

Aflandu-se in al cincilea an in care MOL Romania isi respecta programul de granturi, Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România este de parere ca “dezvoltarea afacerilor și a comunităților nu pot merge decât mână în mână, iar acest program a adus schimbări în bine în viața multor tineri și a familiilor lor. Suntem hotărâți să continuăm sprijinul și dezvoltarea acestei platforme, astfel că am introdus Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, care urmează să fie acordat proiectului cu cel mai mare succes în implementare”, (sursa: Mol Romania).

Multumim de asemenea Cercului de donatori, un proiect al ARC Romania prin care Centrul de zi Mihaela pentru copii cu dizabilitati din Liesti a fost co-finantat, pentru activitatile sale curente, incepand cu mai 2013 pentru o perioada de un an.

Fiecare sustinere a unei companii, fiecare fisa de 2%, a insemnat ”un pic mai bine” pentru copii!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.