Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor la GALAȚI

0

18 mai – Ziua Internaţională a Muzeelor

18 mai 2019, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi sărbătoreşte, alături de muzeele din lumea întreagă, la 18 mai 2019, Ziua Internaţională a Muzeelor, eveniment  inaugurat de Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM) în anul 1977. Astfel, în acestă zi specială, intrarea în cadrul secțiilor de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță” Galaţi (inclusiv Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele) va fi gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10.00 – 18.00.

Vizitatorii vor putea vedea următoarele expoziţii deschise la muzeu: „Pe culmile Carpaților”, „Cochilii, nestemate ale mării”, „Locuitori ai oceanelor ” şi „Pasagerele de odinioară”. Bineînţeles, Acvariul îi aşteaptă pe gălăţeni să redescopere minunata lume a peştilor prin intermediul expoziţiilor permanente „Ihtiofauna bazinului hidrografic al cursului inferior al Dunării”, „Ihtiofauna recifelor de corali” şi „Ihtiofauna dulcicolă tropicală”. Deasemenea,  publicul este așteptat și la Planetariu pentru a urmări proiecţii spectaculoase din domeniul astronomiei. În Grădina Botanică iubitorii de natură se pot relaxa într-un cadru plăcut şi liniştit.

Muzeele au un potenţial unic în a aborda diferitele medii sociale şi în a se constitui într-un loc predilect pentru înţelegerea lor aprofundată într-o manieră interdisciplinară, ca şi în ceea ce priveşte sensibilizarea unor vaste mulţimi de oameni, din întreaga lume. Tema aleasă de ICOM pentru Ziua Internațională a Muzeelor 2019 este „Muzeele ca centre culturale – viitorul tradiţiilor”, scopul fiind sublinierea faptului că rolul muzeelor în societate este în schimbare. În acest context, muzeele trebuie să se reinventeze pentru a fi mai interactive, orientate către cerinţele comunităţii, flexibile şi adaptabile. În timp ce acestea îşi îndeplinesc misiunea primară a lor – colectare, conservare, comunicare, cercetare şi realizarea de expoziţii – muzeele trebuie să devină centre culturale identificând noi modalități de a-și onora colecțiile, istoriile și moștenirile.

Programul de vizitare a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi pentru Ziua Internaţională a Muzeelor din data de 18 mai 2019 este în intervalul orar 10.00 – 18.00. Gratuitatea se aplică doar pentru expoziţiile proprii ale muzeului (Grădina Botanică, Acvariu, Muzeu, Planetariu, Grădina Zoologică).

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

Telefon: 0236-411898, e-mail: contact@cmsngl.ro

Web: www.cmsngl.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.