17 spre 18 mai 2014 – NOAPTEA MUZEELOR la GALATI

0

17 spre 18 mai 2014 – NOAPTEA MUZEELOR

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

 NM promo 2014

      În noaptea de 17 spre 18 mai 2014, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va marca, alături de mai multe instituţii de cultură din România şi Europa, acţiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor”, manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii. „Noaptea muzeelor” a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

      Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, alături de Consiliul Judeţului Galaţi, va participa la această iniţiativă europeană având un program special: muzeul va fi deschis între orele 18.00 – 02.00, intrarea fiind gratuită pentru toţi vizitatorii în acest interval. Gălăţenii, şi nu numai, amatori de cultură şi ştiinţă, pot redescoperi la muzeul gălăţean, în Noaptea Muzeelor, următoarele expoziţii: „Simţurile animalelor nocturne”, „El şi EA în lumea vie”, „Minerale şi cristale”, „Ţiglina PREMIUM” şi „Exponatul lunii – Ursul de mare cu capă”.

     De asemenea, Acvariul instituţiei îi aşteaptă pe toţi vizitatorii să intre în minunata lume a peştilor, în această noapte publicul având ocazia de a vedea expus, în premieră mondială, un acvariu cu puieţi de roşioara termală, obţinuţi la Galaţi, în cadrul proiectului ştiinţific internaţional – „Reproducerea în captivitate şi menţinerea ex-situ a populaţiilor de Scardinius racovitzai şi Melanopsis parreyssii” – finanţat de fundaţia The Mohamed bin Zayed Species Conservation Fund, deţinută de prinţul moştenitor din Abu Dhabi (Emiratelor Arabe Unite). Reamintim faptul că, în luna august 2013, la Galaţi au fost aduse câteva exemplare de roşioară termală (specie de peşte, denumită şi roşioara lui Racoviţă – Scardinius racovitzai), din lacul Ochiul Mare din Oradea, specialiştii din cadrul instituţiei având misiunea de a reuşi reproducerea acestei specii endemice (unică în lume) în afara mediului ei natural. Gălăţenii vor fi primii din lume care vor putea vedea această specie de peşte într-un acvariu expus pentru public  doar în Noaptea Muzeelor la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi !

    Observatorul astronomic aşteaptă publicul pe Terasa de observaţii astronomice, între orele 20.00 – 01.30, unde sunt pregătite toate instrumentele de noapte pentru a observa Luna, planetele Jupiter, Saturn şi principalele stele vizibile în această perioadă, dacă vremea va fi bună şi va permite acest lucru. La Planetariu, vizitatorii sunt invitaţi să vizioneze spectacolul „Planete”, după următorul program: 20.00, 21.00, 22.00, 23.00, 00.00, 01.00.

   Intrarea publicului în „Noaptea Muzeelor” se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, în intervalul 18.00 – 01.30.  Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expoziţiile proprii ale muzeului, la expoziţiile şi serviciile private (expoziţia de reptile vii şi cinema 3D), care nu sunt în subordinea muzeului, accesul este reglementat de cei care le administrează.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează