120 de copii din judetul Iasi au fost consultati in primul cabinet stomatologic mobil care ofera servicii gratuite

0

120 de copii din judetul Iasi au fost consultati in primul cabinet stomatologic mobil care ofera servicii gratuite

Bucuresti, 7 august 2017 – In perioada 14 – 18 iulie 2017, o unitate stomatologica mobila a acordat consultatii gratuite pentru 120 de copii din cinci sate aflate in judetul Iasi (Lungani, Sinesti, Voinesti, Dagata, Fantanele). Initiativa a fost lansata in cadrul proiectului „Zana Merciluta”, acesta fiind primul cabinet stomatologic mobil care ofera servicii gratuite pentru copii care reprezinta cazuri sociale si medicale. Proiectul „Zana Merciluta” a fost derulat de Merci Charity Boutique si finantat de Fundatia Vodafone Romania cu peste 170.000 de lei.

Zana Merciluta1

Proiectul este unul dintre cele sase finantate de Fundatia Vodafone Romania in cadrul programului “Fondul pentru fapte bune” si a prevazut dotarea unui vehicul de tip duba cu echipamentele necesare unui cabinet stomatologic mobil.

„Estimarile recente arata ca, la nivel national, 83% dintre copiii de peste 6 ani au carii. Pentru cei aflati in comunitati rurale defavorizate, accesul la serviciile medicale a devenit un lux, fie din considerente financiare, fie din cauza  distantelor mari pe care trebuie sa le parcurga pentru a ajunge la un cabinet. In ultimii doi ani, multe cabinete stomatologice de stat s-au inchis. Toate aceste dificultati ne-au determinat sa investim in dotarea unei unitati mobile care sa se poata deplasa prin tara si sa ofere consultatii stomatologice pentru acesti copii”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

 

“Ne dorim ca acesti copii sa aiba un zambet sanatos, fara dureri, sa le putem oferi suportul profilactic de care au nevoie. Vom continua acest demers, pentru a face posibila existenta unitatilor mobile in mai multe zone. Nevoia unor astfel de cabinete mobile pentru copii si adulti aflati in zone defavorizate, persoane care au nevoie de ajutor, este foarte mare,” a declarat Alina Tiplea, Presedintele Asociatiei Merci Charity Boutique.

In prima deplasare a cabinetului mobil in cele cinci sate din judetul Iasi, cei 120 de copii au fost consultati de un medic stomatolog voluntar. Cazurile identificate cu afectiuni stomatologice grave sunt trimise la cele mai apropiate cabinete stomatologice, transportul fiind asigurat de voluntari, iar costurile respective acoperite de asociatie.

Pana la finalul anului, peste 1.200 de copii din zone dezavantajate aflate in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, precum si copii reprezentand cazuri sociale din Bucuresti, vor beneficia de suportul acordat prin acest proiect.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din intreaga tara in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari – copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Fundatia Vodafone Romania face parte din Fundatia Vodafone Group, organizatie internationala care activeaza de 25 de ani prin filialele sale din 27 de tari. Mai multe detalii despre programele fundatiei sunt accesibile pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/ si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Merci Charity Boutique este o organizatie nonprofit infiintata in 2012, al carei scop este sa acorde sprijin cauzelor umanitare, prin proiecte de sanatate si educatie, avand in prim plan copiii cu probleme medicale si sociale. Informatii despre proiectele asociatiei sunt disponibile pe www.mercicharity.ro. Mai multe detalii despre proiectul „Zana Merceluta”, pe www.zanamerciluta.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.