Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

12 octombrie – Noaptea Internaţională a Observării Lunii

0

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii ”Răsvan Angheluţă” Galaţi

12 octombrie 2013, orele 18.00 – 23.00

„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe 12 octombrie, este un moment dedicat observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Eveniment a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.

Observatorul Astronomic din Galaţi este înscris oficial în acest proiect internaţional – International Observe the Moon Night (InOMN), http://observethemoonnight.org/ şi invită publicul începând cu ora 18.00 să ia parte la mai multe activităţi dedicate Lunii.

Pentru început, în Sala Auditorium a muzeului, vom organiza o conferinţă ştiinţifică de o oră despre satelitului natural al Pământului, urmând ca de la ora 19.00 să demarăm, pe terasa instituţiei, seria de observaţii astronomice cu public, dacă vremea va permite acest lucru. Cu aceasta ocazie se vor face observaţii la Lună şi la principalele stele, stele duble şi roiuri de stele vizibile în această perioadă”, a declarat muzeograful Ovidiu Tercu, coordonatorul Observatorului Astronomic Galaţi.

Biletul de intrare la acest eveniment este de 3 lei / persoană.

Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi aduce Luna mai aproape de tine!

macheta poster Luna

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.