Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10 școli în cursa pentru cel mai creativ Colț Verde

0

Asociațiile Mai Bine și TERIS, în parteneriat cu Asociația Recolamp au dat startul concursului Colțul Verde, organizat în perioada aprilie – mai 2011, în cadrul celei de-a cincea ediții a proiectului IaȘi Reciclează.

Concursul presupune promovarea principiilor ecologice și amenajarea unui Colț Verde în incinta școlii, spațiu creat în vederea colectării selective a următoarelor tipuri de deșeuri: surse de lumină, baterii, echipamente electrice, hârtie, plastic și sticlă.

Pentru a oferi continuitate activităților noastre, participanții la acest concurs sunt 10 școli generale din Iași care au răspuns afirmativ la invitația organizatorilor, instituții ce au fost implicate în edițiile anterioare ale campaniei IaȘi Reciclează, prin educarea teoretică și practică a elevilor în cadrul sesiunilor informative, workshopurilor, sesiunilor de plantare sau reamenajare a spațiilor verzi din perimetrul școlii. „Discutând cu beneficiarii direcți ai acestui proiect am constatat cât de important este să cooperăm și să colaborăm pentru susținerea mediului înconjurător. Eforturile concentrate pot aduce rezultate benefice, dar pentru ca acestea să fie vizibile, trebuie să ne unim resursele” (Ioana Prună, coordonator Colțul Verde, Asociația TERIS Iași).

 

„Acest concurs răspunde nevoilor identificate în urma discuțiilor purtate cu beneficiarii în edițiile anterioare ale celei mai mari campanii de sensibilizare pentru protecția mediului la nivel local. Progresul în educația pentru mediu rezidă atât din diseminarea informațiilor teoretice, cât și din crearea unui context favorabil pentru desfășurarea de activități practice care să vină în beneficiul naturii” a declarat Mihaela Gîrleanu, Manager Proiecte în cadrul Asociației Mai Bine.

 

Cu sprijinul financiar oferit din partea partenerului principal – Asociația Recolamp, premiul acestui concurs va consta în furnizarea unui serviciu sau realizarea unei dotări în cadrul instituției câștigătoare în valoare totală de 1 000 lei, premiu ce trebuie să respecte principiile de bază ale acestui concurs, privind dezvoltarea durabilă, consumul redus, reutilizarea și reciclarea. „Motivul pentru care am propus și susținut această inițiativă la nivelul orașului Iași se datorează activității noastre de protejare a mediului înconjurător prin acțiuni de informare, constientizare și educare cu privire la necesitatea adoptării unui comportament prietenos cu natura. Toate proiectele noastre au ca unic scop susținerea activităților de colectare selectivă a surselor de lumină uzate, în vederea asigurării reciclării lor în condiții de siguranță pentru mediu și sănătate a populației. Susținem astfel de acțiuni în școli, deoarece partea de educație, atrage conștientizarea, iar elevii sunt cheia unei comunicări eficiente cu un rezultat benefic. Amenajarea unui Colț Verde în incinta școlii demonstrează că acum există o infrastructură care te ajută să reciclezi mai ușor”, a declarat Roxana Șunica, Director Marketing Asociația Recolamp.

 

Colțul Verde câștigător va fi desemnat de către juriul alcătuit din reprezentanți ai asociațiilor organizatoare, în baza a diferite criterii de evaluare: creativitatea spațiului amenajat, cantitatea de deșeuri colectate selectiv, numărul de elevi și numărul de cadre didactice implicate în amenajarea și întreținerea acestui spațiu. Anunțarea câștigătorului va fi realizată la sfârșitul lunii mai, atât prin comunicarea în mass-media locală, cât și prin pagina de internet a proiectului.

Regulamentul concursului Colțul Verde și lista școlilor participante la acest concurs pot fi consultate pe www.iasirecicleaza.ro.

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.