Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

10.000 de copăcei îşi vor găsi loc în pădurea din Bălţaţi

0

Pentru al treilea an consecutiv, Plantăm fapte bune în Româniase implică în împădurirea zonelor cu risc de alunecare din judeţul Iaşi.

10.000 de puieţi de glădiţă şi săcioară vor acoperi primele hectare din cele 9 puse la dispoziţia plantatorilor de către Primăria Comunei Bălţaţi. Sâmbătă, 250 de voluntari vor planta primele 2.5 hectare din noua pădure care va avea rolul de a-i proteja pe localnici împotriva alunecărilor de teren din apropierea localității. La acţiunea din weekend vor participa şi 25 de persoane private de libertate.

Plantare_la_Baltati

Beneficiind de sprijinul Penitencarului Iași și Primăriei din comuna Bălţaţi,  Plantăm fapte bune în România se implică din nou, după ce în anii precedenţi o suprafaţă de 7 hectare a devenit pădure.

Directia Silvică Iași pune la dispoziția voluntarilor puieții ce vor fi plantați sâmbătă la Bălțați.

”Sunt foarte mândră de ceea ce am reușit să realizăm până în acest moment alături de echipa EcoAssist și de partenerii noștri locali, toți sunt niște oameni minunați care ne sunt alături din 2013 și ne vor fi până la finalizarea plantării celor 16 hectare. De asemenea, sunt bucuroasă că numărul tinerilor care doresc să participe la acțiunile de împădurire crește, avem familii cu copii care participă la aceste acțiuni, ceea ce este un lucru minunat. Îmi doresc să avem o pădure frumoasă deoarece oamenii care participă plantează cu drag și cu bucurie puieții ”, a declarat Livia Bibire, coordonator local Plantăm fapte bune în România.

Voluntarii care vor participa la plantarea de sâmbătă sunt membri ai Uniunii Studenţilor din România, Upside Down, Inmedio şi Asociaţia HPN-Help People and Nature. Totodată, companiile, DB Schenker, Inmedio, Mega Image şi Unicredit Tiriac Bank oferă sprijin acţiunii din localitatea Bălţaţi.

Cei care doresc să se alăture acţiunii din 25 aprilie se mai pot inscrie până joi la adresa voluntar@plantamfaptebune.ro .

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.