Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 iunie cu bucurie: 20 de copii din Radaseni, Suceava, au primit calculatoare si alte echipamente ce le ofera acces la educatia online

0

Donatia a fost facuta de ELKO Romania cu obiectivul de a ajuta copiii din mediul rural sa participe la invatamantul la distanta

In conditiile actuale, in care activitatile educative se desfasoara online, exista copii care nu dispun de cele necesare pentru a avea acces la aceste activitati. Un studiu recent IRES arata ca, in Romania, numarul elevilor fara acces sau cu acces limitat la laptop, tableta, desktop este de peste 900.000, de 3.6 ori mai mare decat evaluarea Ministerului Educatiei.

Comuna Radaseni se afla in judetul Suceava, zona puternic afectata de actuala pandemie. Echipa ELKO a decis sa ajute copiii din comunitatea locala si, la recomandarea invatatoarei Loredana Grumazescu de la Scoala Gimnaziala ”Ion Lovinescu” din comuna, 20 de calculatoare complet echipate au fost livrate copiilor care pana acum nu aveau posibilitatea de a participa la cursurile online.

Calculatoarele asamblate de echipa tehnica a ELKO Romania, dotate suplimentar cu monitoare, UPS-uri si camere web, au fost pregatite si trimise spre Radaseni alaturi de indemnul de a invata, de a fi buni si de a darui si ei la randul lor cand vor fi mari. ”Educatia este primul pas cu care pornesti in viata. Iti dorim ca acest calculator, pe care l-ai primit astazi in dar, sa te ajute sa mergi cat mai departe pe calea ta minunata de a contribui la frumusetea lumii”, este parte din mesajul transmis copiilor din Radaseni de Carmen Stanciu, General Manager ELKO Romania.

Am primit astazi la Radaseni, Suceava, darurile din partea dvs. si va multumim din suflet! Atat copiii, parintii, cat si eu, ca si cadru didactic de la clasa, ne bucuram mult de cele primite! Dumnezeu sa va rasplateasca pentru ceea ce faceti! Va imbratisam cu drag!”, a spus cu recunostinta Loredana Grumazescu, invatatoarea copiilor din Radaseni.

Asociatia StartEvo, prin care a fost realizata donatia, va tine legatura pe viitor cu invatatoarea si profesorii din Radaseni pentru a-i implica pe copii in activitatile si jocurile care se deruleaza pe platforma acesteia, KIDIBOT.

Proiectul se inscrie in programul de responsabilitate sociala al companiei si cuprinde 20 de calculatoare si alte echipamente IT (monitoare, UPS-uri, camere web) avand beneficiari finali copiii din comuna Radaseni, judetul Suceava, precum si un proiector si doua tablete ce vor fi folosite de Asociatia StartEvo in cadrul prezentarilor si concursurilor organizate pe platforma KIDIBOT.

Despre Asociatia StartEvo

Asociaţia StartEvo s-a infiinţat in 2011, la iniţiativa Alinei Ferseta, a lui Constantin Ferseta şi a lui Iulian Craciun, avand ca scop inspirarea romanilor sa lupte mai mult pentru visurile lor. Acţiunile facute de-a lungul timpului au variat de la filmarea poveştilor inspiraţionale pana la evenimente in licee cu VIP-uri, Bursele Ambiţiei şi Sistemul Naţional de Mentorat StartEvo. Mai multe detalii pe www.startevo.com.

Despre KIDIBOT

KIDIBOT este o platforma educaţionala gratuita destinata copiilor de 6-18 ani, copii pe care ii motiveaza sa citeasca şi sa inveţe folosind educaţia prin joaca, presiunea sociala pozitiva, concursuri intre echipe, inspiraţie de la personalitaţi şi multe altele. In acest moment, KIDIBOT este folosit de copiii din peste 25,01% din şcolile din Romania. In ultimii doi ani, platforma educaţionala KIDIBOT a caştigat 10 distincţii diferite, printre care Locul I la Gala Societaţii Civile 2018, Secţiunea Tineret şi Best Social Inclusion Start-Up 2019, oferit de Comisia Europeana in cadrul Start-Up Europe Summit 2019. KIDIBOT este implementat in Romania de catre Asociaţia StartEvo.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori si oferind o gama larga de peste 40.000 de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de tari in Europa si Asia Centrala. Compania are peste 1.000 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2019 s-a ridicat la 1.883 de milioane USD (1.682 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom.

Mai multe informatii: www.elko.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.