Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

1 Aprilie – Ziua Mondială a Păsărilor @Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi

0

        Vineri, 1 aprilie 2016, de Ziua Mondială a Păsărilor, începând cu ora 9.00, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va marca această dată printr-o acţiune educaţională îndreptată spre cunoaşterea păsărilor şi promovarea ideii de protecţie a lor.

ziua pasarilor

La acţiune vor participa elevi din clasele a VI-a D şi a VI-a E de la Şcoala Gimnazială “Miron Costin” Galaţi, care vor realiza observaţii ornitologice cu ajutorul binoclurilor în Gradina Botanică în vederea cunoaşterea diversităţii speciilor de păsări care populează acest areal, a metodelor de observare şi identificare a păsărilor cu ajutorul instrumentelor optice dar şi după cântecul lor. Nu în ultimul rând elevii vor afla informaţii utile despre lumea înaripatelor, cum ar fi: comportamentul păsărilor, migraţia, hranirea, cântecul, reproducerea, chiar şi superstiţii şi mituri despre păsări. Tot în cadrul Zilei Mondiale a Păsărilor se va realiza o microexpoziţie în care vor fi expuse desene şi lucrări realizate de elevi.

Ziua Mondială a Păsărilor este sărbătorită încă din anul 1906 şi are la baza Convenţia pentru apărarea păsărilor care promoveză principii legate de importanţa lor în ecosistemul planetei.  Motivele pentru care celebrăm Ziua Păsărilor sunt lesne de înţeles: zborul, cântecul şi frumuseţea păsărilor sunt surse de relaxare şi inspiraţie; păsările sunt indicatori ai sănătăţii ecosistemelor; multe specii de păsări aduc foloase omului, în primul rând păsările insectivore şi răpitoarele care consumă rozătoare mici. Deşi păsările au un rol deosebit de important în mediul înconjurător şi în viaţa omului, ele se află în declin global, mai ales datorită intervenţiei omului.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.