Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„Noaptea Muzeelor” la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi / 19 spre 20 mai 2012

0

În noaptea de 19 spre 20 mai 2012, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va marca, alături de mai multe instituţii de cultură din România şi Europa, acţiunea intitulată sugestiv „Noaptea Muzeelor”, manifestare al cărei scop este acela de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor în atmosfera nopţii. „Noaptea muzeelor” a fost iniţiată în 2005 la propunerea lui Donnedieu de Vabres, atunci ministru al Culturii şi Comunicării din Franţa, cu scopul de a atrage spre instituţiile muzeale un public cât mai numeros.

”Noaptea Muzeelor” este o manifestare internaţională prin care publicul larg are posibilitatea să viziteze muzeele într-un mod inedit – noaptea. Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, alături de Consiliul Judeţului Galaţi, va participa la această iniţiativă europeană având un program special pentru această acţiune: muzeul va fi deschis până la ora 01.00 noaptea iar intrarea, începând cu ora 18.00 a zilei de 19 mai, va fi gratuită pentru toţi vizitatorii. Gălăţenii, şi nu numai, amatori de cultură şi ştiinţă, pot redescoperi la muzeul gălăţean, în Noaptea Muzeelor, următoarele expoziţii: „Viaţa în pădure”, „Artizanii naturii” şi „Diversitatea mineralelor”. Deasemenea, Acvariul instituţiei îi aşteaptă pe toţi vizitatorii să intre în minunata lume a peştilor, în acest an publicul având ocazia să viziteze şi spaţiul tehnologic al acvariilor. Astfel, se va intra în contact cu zona de „culise” a acvariilor, ea însăşi o expoziţie prin dotări şi destinaţie. Vizitatorii vor putea afla răspunsuri şi detalii, într-un dialog direct cu specialiştii muzeului, despre tehnica, procedeele şi metodele acvaristice prin care se asigură desfăşurarea complexităţii inter-relaţiilor dintre vieţuitoare şi mediul lor de viaţă. În acest an, ca şi noutate, la Noaptea Muzeelor specialiştii de la Acvariu au pregătit pentru public microexpoziţia „Peşti cartilaginoşi actuali – rechini, pisici şi vulpi de mare”, care va pune în valoare colecţia ştiinţifică de ihtiologie a Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.

Observatorul astronomic îi aşteaptă pe iubitorii de astronomie să vadă expoziţia permanentă „Descopera singur Universul”, expoziţia permanentă „Sistemul solar” şi fotoexpoziţia „O scurtă incursiune prin Univers”. Terasa de observaţii astronomice este pregătită cu toate instrumentele de noapte pentru toţii „vânătorii de stele”. Proiecţia multimedia „Două bucăţele de sticlă” de la Planetariu îi va încânta cu siguranţă pe mulţi dintre „devoratorii de muzee”. În sala de programe educative şi activităţi interactive vor fi transmise imagini cu Luna în direct de la telescopul principal al Observatorului Astronomic, pe un ecran-plasmă de diagonală mare.

Intrararea publicului la muzeu în „Noaptea Muzeelor” se va face doar pe poarta dinspre punctul de trecere BAC, în intervalul 18.00 – 01.00.  Gratuitatea de vizitare se aplică doar la expoziţiile proprii ale muzeului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.