Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„CLASIC 300”, un spectacol unic în capitala Moldovei

0

Pe data de 2 iunie, începând cu ora 20.00 pe esplanada Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” va avea loc Spectacolul de Gală „Clasic 300” în cadrul  Iaşi Educational Trade Show – IETS. Timp de două ore peste 2.000 de ieşeni vor fi martorii unui spectacol unic în capitala Moldovei, cu invitaţi speciali, momente inedite, muzică şi lumină.

Spectacolul de Gală „Clasic 300” are ca obiectiv susţinerea Educaţiei, ca resursă principală a orașului Iași și recunoașterea și aprecierea valorilor oraşului în Educație. Evenimentul reprezintă o platformă de evidențiere și recompensare într-un cadru festiv a celor mai importante valori ale educației ieșene care s-au remarcat pe parcursul anului, ne referim aici atât la masteranzi cât și la studenți. Participanţii se vor bucura de aprecierea şi recunoaşterea întregii comunităţi şi de momente artistice deosebite.

Spectacolul de Gală dedicat Educației – “Clasic 300” susținut de orchestra şi Corul „Gavriil Musicescu” ale Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi va aduce în faţa spectatorilor, într-un regal de muzică şi lumină, mari nume ale vieţii artistice contemporane, precum îndrăgita soprană Mioara Cortez şi reputatul violonist Gabriel Croitoru, sub bagheta unuia dintre cei mai apreciaţi români de peste hotare, dirijorul Sabin Păutza. „La cât de mult iubesc Iaşul şi la cât de mult cunosc acest public cald şi bun nu trebuia să revin decât într-un super-concert. Aşa mi se pare normal. Aştept cu mare plăcere să mă întâlnesc cu Filarmonica din Iaşi, cu dirijorul Sabin Păutza, căruia i-am cântat multe compoziţii cu mare dragoste”, susţine soprana Mioara Cortez venită la Iaşi cu ocazia Spectacolului de Gală „Clasic 300”.

Aproape 2.000 de spectatori, personalităţi ale vieţii culturale, academice, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai administraţiei locale se vor bucura de acordurile ariilor celebre din muzica lumii într-un ambient unic în spaţiul cultural ieşean şi naţional. Programul care va dura aproape două ore este alcătuit chiar de maestrul Sabin Păutza care a alternat piesele cu un ritm mai lent cu cele allegro, piesele clasice cu cele tradiţionale sau chiar moderne. „Vor fi 14 selecţii muzicale. Dar vom oferi publicului şi surprize. Printre melodiile pe care le vom prezenta ieşenilor se regăseşte şi un medley cu muzică din filme. Orchestraţie la muzică din filme celebre, precum „Casablanca”, „Romeo şi Julieta”. Toată lumea recunoaşte melodiile acestea. Voi avea şi un aranjament propriu de-al meu cu melodiii ruseşti. Muzica lor e frumoasă. Vor fi cel puţin două ore de program pentru ieşeni”, a declarat maestrul Sabin Păutza.

În deschiderea Spectacolului de Gală „Clasic 300” pe scena amplasată în faţa Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” vor urca cei mai merituoşi studenţi ai centrului universitar Iaşi pentru a primi burse din partea reprezentanţilor mediului de afaceri.

Iaşi Educational Trade Show – IETS are loc în perioada 13 iunie. Evenimentul  va înscrie Iașul în circuitul celor mai creative orașe europene. Manifestare de referință pentru mediul educațional ieșean, IETS se desfășoară într-una dintre zonele profund culturale ale capitalei Moldovei, pe axa Dealul Copoului – Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa”. Evenimentele IETS reunesc personalități ale lumii educaționale din România, corpul didactic ieșean, studenți, elevi, specialişti din domeniu, autorități locale, factori locali de decizie, oameni de cultură, reprezentanți ai companiilor de top care furnizează servicii, produse și tehnologii pentru Educație, reprezentanți ai editurilor şi mass – media de specialitate.

Organizat într-un oraș cu tradiție în domeniul educațional, IETS se constituie într-un prilej de recunoaștere a valorilor și excelenței în educație și reprezintă o platformă de recompensare a elevilor, studenților, absolvenților şi masteranzilor cu merite deosebite.

            Spectacolul de Gală „Clasic 300” este produs de Asociația PRO EVENT şi Primăria Municipiului Iaşi .

            Organizator: ABplus Events

Eveniment organizat cu susţinerea: Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi“ din Iaşi, Universitatea de Medicină și Farmacie “Gr.T.Popa” din Iaşi, Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi.

            Sponsor Spectacol de Gală: UniCredit Țiriac Bank

            Susţinători: Raiffeisen Bank, Rotary District 2241 România și Republica Moldova, BRD Groupe Societe Generale, Peugeot, Antibiotice SA, Printco, Gama, Molid Total Security.

Parteneri servicii: Coca-Cola, Tec Telecom, Affichage, Euromedia.

Susţinător media: Ziarul de Iaşi

Partener media: Radio Iaşi

Sponsor Gala de Premiere – Seara de Excelenţă: Delphi Diesel Systems

Companii care acordă burse: Delphi Diesel Systems, UniCredid Ţiriac Bank, Raiffeisen Bank, Lex Navigator, Icar Tours, Proexrom.

            Pentru mai multe detalii despre IETS vă rugăm să accesați siteul www.iets.ro. Urmăriți-ne și pe pagina oficială de Facebook, Iași Educational Trade Show.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.