Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Carnavalul Florilor la Satu Mare

0

In cadrul proiectului cultural „Fără granițe –Festivalul Internațional Multicultural” la Satu Mare a fost organizat un Carnaval al Florilor, care a avut loc pe 26 mai. Organizatorii evenimentului au fost Municipalitatea și Agentia Regionala pentru Protecție a Mediului, alături de mulți voluntari și specialiști pasionați de ecologie, printre care și Asociația Recolamp și Alpin Recycling.

Aceasta a fost cea de-a cincea paradă, un eveniment special pus la punct din dragostea pentru mediu, flori și reciclare.

Participanții la carnaval au purtat costume făcute din materiale reciclate, iar punctul culminant al evenimentului a fost apariția spectaculoasă a camionului Asociației Recolamp, decorat cu flori si animat de o mascota reprezentand colectarea de deseuri de surse de lumina.

IMG_5016

Peste 1.000 de persoane au privit parada eco, cei mai entuziaști privitori fiind, firește, copiii, a căror curiozitate a fost răsplatită de către organizatori cu daruri, dar și cu informații despre reciclare.

In cadrul evenimentului, Asociația Recolamp s-a bucurat de oportunitatea de a prezenta unul dintre cele mai importante proiecte pentru ea, și anume, programul de cooperare realizat împreuna cu Electro-Coord Nonprofit Kft din Ungaria privind managementul surselor de iluminat uzate.

Sub sloganul „Două țări, un scop, succes comun!”, Asociația Recolamp și Electro-Coord Nonprofit Kft din Ungaria au derulat în perioada 2007-2013, un amplu proiect de management al surselor de iluminat folosite.

Proiectul a vizat județele de graniță din cele două țări și a inclus următoarele zone  din România: Arad, Timiș, Bihor, Satu-Mare și următoarele  zone din Ungaria: Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés and Csongrád.

Obiectivele proiectului de cooperare transfrontalieră au fost îndeplinite cu succes. Astfel, au fost distribuite 910 de containere speciale de colectare a corpurilor de iluminat uzate și au fost derulate campanii de conștientizare și informare a rezidenților. De asemenea, tot în cadrul proiectului a fost deschisa o fabricade reciclare la Mezőkovácsháza.

In prezent, cele doua asociatii partenere continua sa investeasca in dezvoltarea infrastructurii si in proiecte de constientizare pentru a putea creste cantitatile de deseuri de surse de lumina colectate si reciclate. Proiectul care a demarat in 2011 si care a beneficiat de finantare europeana, continua pe termen lung” a declarat Bela Kovacs, Director General Recolamp.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.