Sibiu: Șura Culturală Gușterița vă invită să susțineți proiectele social-educative adresate comunității rome la Maratonul Internațional Sibiu din 2 octombrie 2021

0

Sibiu: Șura Culturală Gușterița vă invită  să susțineți proiectele social-educative adresate comunității rome la Maratonul Internațional Sibiu din 2 octombrie 2021

Șura Culturală este proiectul transformării unei șuri vechi din cartierul sibian Gușterița într-un mic „palat al copiilor”. Sala multifuncțională, o bucătărie, o baie, două ateliere de lucru, vor sta gratuit la dispoziția acestei comunități cu foarte multe cazuri sociale și multiple lipsuri. Cu sprijinul multor donatori, Șura este aproape finalizată. 

Începând cu anul 2020, zeci de copii ne-au trecut pragul la ateliere diverse (robotică, sport, muzică și pictură).

Sursa: aici.

Ce ne propunem să facem în continuare?

În 2 octombrie 2021 la va avea loc Maratonul Internațional Sibiu. În cadrul acestui eveniment ONG-uri și grupuri de iniţiativă propun proiecte, iar alergătorii care doresc să se înscrie pot să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeaşi dorință.

Proiectul nostru se intitulează „Șura Culturală Gușterița – un spațiu incluziv”.  În Gușterița există un număr mare de familii foarte sărace, private de cele mai de bază drepturi, aflate adesea în situații limită. Fără posibilități materiale și locuind într-un cartier mărginaș, un adevărat slum, copiii acestor familii nu au acces la activități care să-i ajute să-și descopere talentul, să le dezvolte anumite deprinderi sănătoase, care să le faciliteze ulterior integrarea în colectivități, să-i  ajute să viseze la un viitor mai bun, să le dezvolte încrederea în propriile calități. Proiectul Șurii Culturale dorește să fie un spațiu al incluziunii, în care se va oferi timp, spațiu, contexte și oameni potriviți pentru facilitarea coeziunii sociale.

În 2022 ne dorim să organizăm evenimente și ateliere care să implice copii din comunitatea defavorizată din Gușterița, cu scopul de a crea punți de comunicare și contexte de lucru în comun. Evenimentele și atelierele vor avea următoarele teme: terapie prin artă, educație pentru sănătate, educație civică.

Grupul țintă și beneficiarii direcți și indirecți ai proiectului:

  • Copiii familiilor din comunitatea Gușterița,
  • Membrii comunității din Gușterița,
  • Adolescente aflate în grupa în situații de risc
  • Membrii comunității sibiene.

Ne-am propus ca în cadrul maratonului să strângem 20.000 RON pentru a susține proiectul „Șura Culturală Gușterița – un spațiu incluziv”.

Cum puteți da șanse la educație copiilor defavorizați în cadrul proiectului nostru?

Pasul 1: Accesați pagina web a Maratonului Internațional Sibiu alocată proiectului Șurii Culturale Gușterița, aici.

Pasul 2: Alegeți să susțineți unul dintre alegătorii pentru proiect.

Exemplu: Samuel Șarkezi, beneficiar al atelierelor de la Șură, și-a propus să strângă 300 de lei. La fel și Constantin Andra.

Pasul 3: Completați informațiile solicitate de organizatori

Pasul 4:  Efectuați o donație.

Pasul 5: Motivați un sponsor să sprijine proiectul nostru.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 40 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.