Recomandări pe ultima sută de metri de OWR17. Ultimul weekend de festival este unul intens, care merită un sprint final prin documentare care ne deschid lumea și oamenii care lucrează la ele. 

0

Eyal Sivan a adus din ce în ce mai mulți oameni în săli la fiecare proiecție de film, cu Q&A-uri din ce în ce mai aprige și intense pe tema puterii manipulatoare a cinemaului și a memoriei în politicile internaționale de azi. Deschis la dialog, Eyal vă invită la masterclassul de sâmbătă, de la ora 15:30, destinat oricui e pasionat de oricare dintre subiectele: imagine, etică, manipulare, cinema, politică internațională, sau, și mai bine, de toate la un loc. Intrarea e liberă.

Zilele Liceenilor se-ntâmplă la MȚR cu full house în sala de cinema și la ateliere (400 de adolescenți numai în ziua de joi!). Târgul de voluntariat din foaierul cinematografului își așteaptă doritorii, care pot fi și trecuți de prima tinerețe, doar dornici să-și dăruiască din timp și energie unor cauze ca tehnologia civică, drepturile animalelor, conștientizarea bolilor autoimune sau educația pentru toți. Intrare liberă și aici.

Am publicat selecția de filme pe care le puteți vedea online timp de 10 zile, începând de luni. O lăsăm aici mai ales ca să vedeți ce nu mai prindeți decât în cinema în acest weekend. De exemplu, Tăcerea rațiunii (Kumjana Novakova), Teatrul violenței (Emil Langballe, Lukasz Konopa), Dumnezeul dintre noi (Rebecca Hirneise) sau Queendom (Agniia Galdanova).

Roadele anului se văd la Civil Society Pitch! Vă așteptăm astăzi la Centrul Ceh pentru a întâmpina proiecte de film documentar la prima lor ieșire în lume. Cele cinci finaliste aduc în fața camerelor persoane puternice, care pledează pentru un viitor empatic și recuperează părți din istoria unor comunități marginalizate, de la comunitatea LGBTQIA+, la persoanele care se confruntă cu anxietate și depresie severă, sau cele cu probleme locomotorii. Fiecare regizor/regizoare va prezenta un trailer și 7 minute de pitch, urmate de 10 minute de Q&A în care juriul și publicul vor putea pune întrebări suplimentare despre fiecare proiect.

Căutăm cei mai mari fani/fane de anul acesta!

Ai fost în fiecare zi la film, te-a prins noaptea la Union, sau ai depășit numărul de pași făcând traseul Elvire – Eforie și înapoi? Uimește-ne cu câte filme ai văzut la OWR17 și te premiem cu o invitație +1 la party-ul de final de diseară și o surpriză pentru ediția de la anul. Grăbește-te și scrie-ne la karin@oneworld.ro

DESCOPERĂ PROGRAMUL!

ORGANIZATOR / ORGANISER 
Asociația One World Romania / One World Romania Association

PARTENERI CORPORATE / CORPORATE PARTNERS
Kaufland România, Valvis Group, Groupama, BlackCab, BMW România, Adco Food, Kozel

PARTENERI INSTITUȚIONALI / INSTITUTIONAL PARTNERS 
Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Culturii, UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați, Fundația Konrad Adenauer, Programul Statul de Drept Europa de Sud Est, Institutul Cultural Român, DACIN-SARA, Uniunea Cineaștilor din România, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Ambasada Republicii Cehe la București, Centrul Ceh București, Ambasada Franței în România, Institutul Francez din București, Goethe-Institut București, Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, Ambasada Elveției în România, Swiss Sponsors’ Fund, Ambasada Republicii Slovace la București, Ambasada Regatului Norvegiei la București, Institutul Polonez din București, Forumul Cultural Austriac, Institutul Italian de Cultură din București, Centrul Cultural „Mahmoud Darwish”, Ambasada Libanului, Ambasada Spaniei la București, Ambasada Suediei, CEREFREA Villa Noël, Green Hours, Bistro Green Hours, GDS – Grupul pentru dialog social, KineDok, Arhiva Națională de Filme, Civil Society Pitch, Prisma

PARTENERI ZILELE LICEENILOR – Eveniment realizat cu sprijinul Kaufland România / YOUTH DAYS PARTNERS – Supported by Kaufland România
UNHCR, Ambasada Suediei, Muzeul Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Expert Forum, Funky Citizens, Asociația Rhea, Aspire Teachers, Code for Romania, Her Time RO, Fundaţia Tineri pentru Tineri, Red Panda, A.P.A.A. – Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, FDP, ApTI (Asociatia pentru Tehnologie si Internet), Consiliul Municipal al Elevilor București, OTOTO

BILETE PRIN / TICKETS THROUGH
Eventbook.ro

PARTENER DE MONITORIZARE / MONITORING PARTNER
mediaTRUST România

PARTENERI MEDIA / MEDIA PARTNERS 
RFI România, Radio România Cultural, Black Rhino Music, Scena9, ELLE România, Revista MATCA, Igloo România, Revista ARTA, Revista FILM, Cultura la Dubă, Observator Cultural, Zile și Nopți, Școala9, Mindcraft Stories, Cărturești, Films in Frame, All About Romanian Cinema, Cutra, Film Menu, Liternet, Filmmakers for Ukraine, Cinefilia, Cinepub, The Institute, SUPER, In a relationship

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

The project does not necessarily represent the position of the Administration of the National Cultural Fund. AFCN is not responsible for the content of the project or how the project’s results may be used. These are entirely the responsibility of the funding recipient.

Înființată în 2009, Asociația One World Romania organizează anual la București singurul festival de film documentar și drepturile omului din țară, One World Romania. Asociația lucrează cu filmul documentar ca vehicul pentru dialog social și politic, ca fereastră spre lume și mediu ce provoacă la reflecție. Prin activitățile sale, asociația sprijină evoluția cererii de documentar în România, ceea ce a condus în ultimii ani la un interes crescut pentru acest gen, atât în ceea ce privește publicul larg, cât și în cadrul unor programe educaționale.

Established in 2009, the One World Romania Association organizes the only documentary film and human rights festival in the country, One World Romania, which takes place annually in Bucharest. The association works with documentary film as a vehicle for social and political dialogue, as a window to the world and an environment that prompts reflection. Through its activities, the association supports the development of the demand for documentaries in Romania, leading in recent years to an increased interest in this genre, both among the general public and within educational programs.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.