Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

LONDRA. Serie de evenimente cu ocazia publicării în Marea Britanie cărții „Nostalgia” de Mircea Cărtărescu

0

Lansarea, în limba engleză, a volumului „Nostalgia” de Mircea Cărtărescu, tradus de Julian Semilian și publicat de prestigioasa Penguin Classics, va fi celebrată de ICR Londra printr-o serie de evenimente, organizate în parteneriat cu editura britanică.

Pe 1 iunie, ziua de naștere a lui Mircea Cărtărescu, va fi transmisă pe canalele online ale ICR Londra o expoziție cu fotografii selectate de scriitor din arhiva personală, care dezvăluie momente din copilărie, adolescență, din viața de familie sau marile întâlniri literare ale acestuia.

Seria de evenimente va continua pe 7 iunie, cu o discuție menită să cartografieze generația literară a anilor ’80, cu trei dintre cei mai distinși exponenți ai acesteia: Mircea Cărtărescu, Magda Cârneci și Matei Vișniec, moderată de jurnalista culturală Miriam Balanescu.

Pe data de 10 iunie, reputatul scriitor, jurnalist și critic literar englez Boyd Tonkin, fost președinte al juriului Man Booker International Prize și neobosit susținător al literaturii de limbă străină în spațiul britanic, îl întâlnește pentru prima oară public pe Mircea Cărtărescu pentru o mult așteptată conversație despre romanul „Nostalgia”.

Alte două evenimente completează seria: un eseu vizual despre Bucureștiul anilor ’80 cu imagini realizate de arhitectul și fotograful Andrei Pandele, precum și proiecția unui scurtmetraj despre Mircea Cărtărescu, intitulat „Neliniștea timpului”, realizat de artistul și cineastul Ștefan Constantinescu în 2007.

Toate evenimentele vor fi transmise pe canalele online ale ICR Londra: pagina de Facebook, canalul de YouTube și website. Mai multe detalii: https://bit.ly/3yP7VpA

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.