Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Liber la apelul de idei și proiecte civice pentru Ploiești

0
Liber la apelul de idei și proiecte civice pentru Ploiești!
Fundația Comunitară Prahova, Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR și Lidl Romania dau startul programului național de finanțare „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” în 5 orașe din țară, printre care și Ploiești.

La Ploiești, programul este coordonat prin noi, Fundația Comunitară Prahova, și vom alocat 246.000 lei, oferiți de către Lidl România, pentru granturi care pot fi obținute pe bază de concurs de proiecte pentru domeniile educație și mediu.

ℹTermenul limită de primire a proiectelor este 13 iunie 2021, ora 20.00.

ℹCIine poate înscrie proiecte?
✅Proiectele pot fi depuse de organizații non-guvernamentale, neafiliate politic, grupuri de inițiativă și instituțiile de învățământ (grădinițe, școli, centre educaționale) prin asociațiile de părinți/profesori sau grupuri de inițiativă din aceste instituții, care vor desfășura activitățile propuse în orașul Ploiești.

„Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” Ploiești oferă finanțări nerambursabile către minim 5 – maxim 15 proiecte de educație sau mediu astfel:

1. Proiecte mici: cu o valoare de până în 15.000 lei. Proiectele vizează activități educaționale, de mediu, îmbinarea celor două arii. Proiectele nu vizează achiziții complexe.

2. Proiecte mari: cu o valoare de peste 15.000 lei. Proiectele vizează proiecte de infrastructură, cu un un impact vizibil și pe termen lung în comunitate. Au o componentă clară de sustenabilitate și pot fi replicate. Sunt realizate în parteneriat cu stakeholderi locali și presupun achiziții importante de echipamente, mobilier, materiale didactice și urmăresc derularea unor activități interactive.

Citește ghidul de finanțare, completează formularul narativ, bugetul si planul de activități și trimite ideea ta de proiect către noi.

Împreună putem face o schimbare în bine pentru orașul nostru!

Juriul este format din: 
✅Burlacu Daniela – profesor limba și literatura română, Președinte FCPH
✅Claudius Dociu – jurnalist, Președinte al Filialei Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
✅Corina Popa – fondator ‘Școala de Gramatică”
✅Ilona Rizea – inspector general, Inspectoratul Școlar Județean Prahova
✅Maria Stanciu – Responsabil expansiune LIDL

Cum vor fi jurizate proiectele la Ploiești?
Vor exista două etape:
1. Echipa Fundației Comunitare Prahova va evalua eligibilitatea proiectelor și va selecta maxim 20 proiecte pentru a doua etapă;
2. Juriul independent va evalua proiectele pe baza criteriilor din Ghidul de finanțare.

Sursa si mai multe informatii aici.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.