Fundația Națională pentru Tineret anunță seria de evenimente dedicată tinerilor și ONG-urilor de/pentru tineret în județele: Bihor, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Tulcea, Suceava

0

Fundația Națională pentru Tineret este încântată să anunțe lansarea unei serii de evenimente dedicate tinerilor și reprezentanților ONG-urilor de/pentru tineret. Acestea sunt programate să se desfășoare în perioada 25.03.- 20.04.2024 și sunt concepute pentru a oferi participanților oportunități de învățare, dezvoltare și networking, contribuind la consolidarea capacității organizaționale și personale în domeniul tineretului.

Evenimente diverse cu acces gratuit

Principalul obiectiv al acestor evenimente este de a echipa tinerii și ONG-urile participante cu cunoștințele și competențele necesare pentru a face față provocărilor contemporane, promovând totodată leadershipul, inițiativa și implicarea civică în rândul tineretului. Seria de evenimente va cuprinde ateliere, seminarii și sesiuni de networking și sunt gratuite, oferind astfel o oportunitate egală de participare și implicare pentru toți cei interesați.

Evenimentele vor avea loc, pentru început în județele Bihor, Călărași, Dâmbovița, Gorj, Tulcea și Suceava, conform următorului program:

Bihor:

 • 29 martie, ora 17:30 –  Oportunități de voluntariat

 • 1 aprilie, ora 17:30 – Ce îți dorești să se întâmple la Fundația Română pentru Tineret Bihor?

 • 4 aprilie, ora 17:30 – Grup informal – ce oportunități ai

 • 8 aprilie, ora 17:30 – Tu vorbești, noi ascultăm

 • 11 aprilie, ora 17:30 – Oportunități pentru tineri

 • 15 aprilie, ora 17:30 – Tânăr în comunitate – seară networking cu ONG-urile de/pentru tineret din Bihor

Toate evenimentele se vor desfășura la Casa Tineretului din Oradea – Alexandru Cazaban nr. 49. 

Călărași:

 • 29 martie, ora 16:30  – Ce îți dorești să se întâmple la centrul de tineret

 • 30 martie, ora 14:00 – Tu vorbești, noi ascultăm

 • 5 aprilie, ora 16:30  – Oportunități de voluntariat

 • 6 aprilie, ora 14:00  – Oportunități pentru tineri

 • 12 aprilie, ora 16:30  – Grup informal – ce oportunități ai?

 • 13 aprilie, ora 14:00    – Tânăr în comunitate

Evenimentele vor avea loc pe strada Musetelului, bloc J54, parter, loc. Călărași, Jud. Călărași. 

Dâmbovița:

 • 29 aprilie, ora 16.00 – Ce îți dorești să se întâmple la centrul de tineret (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște, Strada Stelea, nr. 2) 

 • 2 aprilie, ora 16.00 – Tu vorbești, noi ascultăm (Crucea Rosie Dâmbovița, Strada Alexandru Ioan Cuza 1, Târgoviște) 

 • 4 aprilie, ora 13.00 – Oportunități de voluntariat (Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște, Calea Domnească, nr. 223) 

 • 9 aprilie, 13.00 – Oportunități pentru tineri  (Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște, Bulevardul Unirii 28) 

 • 11 aprilie, ora 16.00 – Grup informal – ce oportunități ai?  (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște, Strada Stelea, nr. 2)  

 • 17 aprilie, ora 14.00 – Tânăr în comunitate (Casa Tineretului, str. Tineretului, nr. 1) 

Gorj 

 • 29.03.2024, la ora 17:00 –  Ce îți dorești să se întâmple la Centrul de Tineret Târgu-Jiu?

  • 02.04.2024, la ora 17:00 – Tu vorbești, noi ascultăm.

  • 04.04.2024, la ora 17:00 – Oportunități de voluntariat.

 • 08.04.2024, la ora 17:00 – Oportunități pentru tineri.

  • 10.04.2024, la ora 17:00 – Grup informal? Hai să vezi ce oportunități ai.

 • 15.04.2024, la ora 17:00 – Tânăr în comunitate. Competențe digitale esențiale.

Toate evenimentele se vor desfășura la Centru de tineret Târgu-Jiu – Centrul de Tineret Târgu-Jiu – Strada Tudor Vladimirescu, nr.17.

Tulcea:

 • 29 Martie, ora 16:00Tânăr în comunitate (Casa Tineretului Tulcea – str. Isaccei, nr. 24, Tulcea);

 • 30 Martie, ora 14:00 – Ce îți dorești să se întâmple la Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea? (Casa Tineretului Tulcea – str. Isaccei, nr. 24, Tulcea) 

 • 1 aprilie, ora 13:00 – Oportunități de voluntariat (Liceul Teoretic Grigore Moisil – Strada 1848, Tulcea)

 • 3 aprilie, ora 17:00 – Oportunități pentru tineri (Liceul Teoretic Grigore Moisil – Strada 1848, Tulcea)

 • 12 aprilie, ora 17:00  – Tu vorbești, noi ascultăm (Casa Tineretului Tulcea – str. Isaccei, nr. 24, Tulcea);

 • 13 aprilie, ora 13:00 – Eveniment de networking cu ONG-urile de/pentru tineret din Tulcea (Casa Tineretului Tulcea – str. Isaccei, nr. 24, Tulcea);

Suceava:

 • 25 martie, ora 14:00 – Oportunități pentru tineri 

 • 27 martie, ora 10:00  – Ce ți-ai dori să se întâmple la Suceava Youth Centre?

 • 28 martie, ora 10:00 – Tu vorbești, noi ascultăm!

 • 5 aprilie, ora 14:00 – Oportunități de voluntariat

 • 10 aprilie, ora 12:00 – Grup informal – ce oportunități ai?

 • 15 aprilie, ora 12:00 – Tânăr în comunitate 

Toate evenimentele se vor desfășura la Suceava Youth Centre – Str. Universității, nr. 15 – Suceava și sunt deschise atât pentru tinerii români, cât și pentru tinerii ucraineni. 

Activitățile fac parte din proiectul „Revitalizarea sectorului de tineret din România”, implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, alături de Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este a crește capacitatea, sustenabilitatea fundațiilor pentru tineret, precum și dezvoltarea serviciilor suport pentru ONG-urile de tineret aflate în aceeași regiune. 

 „Revitalizarea sectorului de tineret din România” este un proiect ambițios, desfășurat pe durata a 30 de luni, care se adresează reprezentanților fundațiilor pentru tineret existente la momentul actual în țară, precum și tinerilor care vor beneficia de activitățile desfășurate la nivel local. 

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi accesând https://spatiupentrutineri.ro/2024/03/29/evenimente-gratuite-pentru-tinerii-din-romania/.

Despre Programul Active Citizens Fund România 

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru  Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație neguvernamentală (structură federativă) înființată în baza Decretului Lege nr.150/1990, cu o activitate neîntreruptă din anul 1990. FITT se ghidează după valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a făcut din Casa Tineretului din Timișoara primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei, deținându-l în continuare până în anul 2023.  

FITT este membră în 6 platforme și rețele europene, ale căror scopuri variază de la spații pentru tineri, cetățenie activă, inovare socială, sector neguvernamental, cultură etc. și care au adus-o alături de alte 340 de organizații neguvernamentale și autorități publice din întreaga Europă. Pe lângă structurile europene la care a aderat de-a lungul vremii, FITT este membră a organelor supreme de conducere a două federații naționale: FNT și CTR, care au adus-o alături de 2 filiale ale unor organizații internaționale, 6 federații naționale și 20 de federații județene. Totodată, FITT este și membră a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, organizație neguvernamentală de utilitate publică ce a adus-o alături de alte 47 de organizații neguvernamentale și autorități publice din Timișoara.

Fundația Națională pentru Tineret (FNT), este unica structură neguvernamentală pentru tineret de drept privat și utilitate publică legal constituită în conformitate cu prevederile art. 14 alin. (1) din Legea Tinerilor nr. 350/2006, în a cărei adunare generală sunt desemnați ca membri reprezentanții Fundațiilor Județene pentru Tineret și a Municipiului București. FNT este persoană juridică de drept privat și de utilitate publică, autonomă, neguvernamentală, nepolitică și fără scop lucrativ.

Prin structura sa organizatorica de tip piramidal, FNT asigură reprezentarea la nivel central a intereselor a peste 300 de organizații neguvernamentale de tineret de nivel local, de pe întregul cuprins al României, reprezentate în cadrul fundațiilor județene pentru tineret membre, fiind printre cele mai reprezentative structuri neguvernamentale de/pentru tineret din România din punct de vedere al acoperirii teritoriale și al programelor/activităților de tineret derulate.

Newschool este o mică agenție de design educațional specializată în proiectarea învățării, folosind instrumente vizuale care încurajează colaborarea și învățarea pentru secolul 21. Un accent important este pus pe inovația în domeniul tehnologiei educației bazată pe cercetare. 

Newschool este situat în Oslo (Norvegia) și este membru al Centrului Nordic pentru Inovare Socială (www.socentral.no), unul dintre cele mai bune incubatoare din țările nordice. Compania are 3 angajați și colaborează cu mai mulți profesioniști seniori și cu experiență în domeniul formării și tehnologiei.

Grupul PONT este o organizație înființată în 2009 care își propune inovarea socială prin participare, antreprenoriat și cultură cu un focus special pe tineri și digitalizare. Grupul PONT își derulează activitatea prin programe cadru și proiecte specifice realizate prin intermediul unor parteneriate intersectoriale și multidisciplinare la nivel local, regional, național și european. Grupul PONT este stabilit în Cluj-Napoca, Transilvania, România, Europa.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.