Fondul Științescu Prahova, granturi în valoare de 185.000 de lei pentru proiecte în domeniile știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică

0

Fundația Comunitară Prahova, cu susținerea partenerilor locali, lansează Fondul Științescu Prahova – ediția 2024 prin care oferă granturi în valoare de 185.000 de lei pentru proiecte în domeniile știință, tehnologie, inginerie, artă și matematică

Fundația Comunitară Prahova, cu susținerea partenerilor locali, oferă finanțări nerambursabile pentru proiecte educaționale care stimulează pasiunea pentru științe în rândul copiilor și tinerilor. 

Fondul Științescu ediția 2024 este implementat în județul Prahova de Fundația Comunitară Prahova, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat la nivel local de Colen Impex, Britt Construct și Hidroservco, cu sprijinul Grupului Observatorul Prahovean și Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Valoarea totală a fondurilor acordate prin programul Fondul Științescu – ediția 2024 este de 185.000 de lei.

În afară de finanțare, cei interesați să deruleze astfel de proiecte pot primi instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. 

Activitățile incluse în proiecte se vor desfășura în perioada octombrie 2024 –  iunie 2025.

La Fondul Științescu pot aplica: 

  • Organizații non-guvernamentale (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii), 

  • Unitățile de învățământ.  

  • Grupuri de inițiativă (format din minimum 3 persoane), profesori, elevi, liceeni, studenți, masterand, doctorand, muzeograf, bibliotecar, cercetător, inventator, angajat într-o companie, freelancer, sau pur și simplu părinte cu o idee de cum poți face ca pasiunea ta pentru științe să fie transmisă mai departe elevilor. 

Cum aplici?

Găsești pe site-ul prahova.stiintescu.ro formularele standard în format editabil: formularul narativ, formularul de buget și planificarea activităților. 

Înscrierea proiectului se va face prin completarea online a formularului narativ și încărcarea în platforma online (https://fundatiacomunitaraprahova.grantmanager.ro/) a următoarelor documente: 

  • Bugetul Proiectului (la care se anexează oferte sau link către site-ul unui furnizor autorizat pentru produsele cu o valoare mai mare de 2500 lei); 

  • C.V.-ul coordonatorului de proiect; 

  • Declarație de eligibilitate reprezentant legal;

  • Alte documente relevante (planșe, poze, oferte). 

Termenul limită pentru completarea și transmiterea formularului online:  30 septembrie 2024.

„Educația STEAM este esențială pentru a stârni pasiunea și curiozitatea copiilor pentru lumea care îi înconjoară. Prin Fondul Științescu vrem ca tinerii și copiii să vadă cât de interesantă și relevantă poate fi știința atunci când o descoperim prin experimente și aplicații practice. Este important ca elevii să înțeleagă și să folosească în viața de zi cu zi ceea ce învață, pentru că astfel își dezvoltă creativitatea și gândirea critică și se pregătesc pentru viitor. Proiectele pe care vrem să le susținem în ediția 2024 a Fondului Științescu sunt acele proiecte care ne arată latura atractivă, captivantă și chiar amuzantă a științelor”, susține Alina Mustățea, coordonatorul programului.

Programul este susținut de Romanian-American Foundation și în alte zone din țară: București, Sibiu, Iași, Cluj, Brașov, Bacău, Țara Făgărașului, Oradea, Mureș, Odorheiu Secuiesc și Galați, prin competiții similare de proiecte, desfășurate de fundațiile comunitare locale.

Fondul Științescu Prahova este un fond privat de finanțare nerambursabilă, coordonat la nivel local de către Fundația Comunitară Prahova. În perioada 2017 – 2023 au fost acordate 34 granturi cu o valoare totală de 391.000 lei pentru ca peste 4.000 de elevi din 13 comunități prahovene să îndrăgească științele. 

www.prahova.stiintescu.ro
www.fundatiacomunitaraprahova.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 55 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem programe educaționale (învățare și dezvoltare) cu diverse tematici și am lucrat cu peste 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.